autor:

Georgiana Cosac

» » Dulciuri diverse

Trufe de casa

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
800 g ciocolata menaj de post, 150 g margarina, 200 g cacao, 150 g nuca, 2 linguri apa rece, esenta de rom.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Zdrobeste nucile cu sucitorul sau cu ajutorul unei sticle. Rade o parte din ciocolata, iar restul rupe-o in bucatele. Amesteca ciocolata rasa cu cacaua. Pune cubulete de ciocolata intr-un vas. Adauga 2 linguri de apa si topeste pe bain-marie. Cand ciocolata s-a topit complet, adauga margarina. Bate energic pana obtii o compozitie cremoasa. Incorporeaza nuca macinata si cateva picaturi de esenta de ron sau vanilie. Ia apoi cu lingurita din compozitie, da prin amestecul de cacao si ciocolata rasa si formeaza mingiulete apetisante. Poti adauga in compozitie si cateva stafide inmuiate in putin rom. In mijlocul bomboanelor, poti pune cate o visina din visinata sau chiar din compot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Ptr umplutura Intr-o tigaie de teflon mare se pune untul visinile si restul ingridentelor si se

8 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
Tarta rustica cu mere

Tarta rustica cu mere

Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus ingredientele in ordinea de mai sus ,am programat masina

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 800 g ciocolata menaj de post
  • 150 g margarina
  • 200 g cacao
  • 150 g nuca
  • 2 linguri apa rece
  • esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

220 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Banane caramelizate