autor:

Georgiana Cosac

» » Dulciuri diverse

Trufe de casa

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
800 g ciocolata menaj de post, 150 g margarina, 200 g cacao, 150 g nuca, 2 linguri apa rece, esenta de rom.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Zdrobeste nucile cu sucitorul sau cu ajutorul unei sticle. Rade o parte din ciocolata, iar restul rupe-o in bucatele. Amesteca ciocolata rasa cu cacaua. Pune cubulete de ciocolata intr-un vas. Adauga 2 linguri de apa si topeste pe bain-marie. Cand ciocolata s-a topit complet, adauga margarina. Bate energic pana obtii o compozitie cremoasa. Incorporeaza nuca macinata si cateva picaturi de esenta de ron sau vanilie. Ia apoi cu lingurita din compozitie, da prin amestecul de cacao si ciocolata rasa si formeaza mingiulete apetisante. Poti adauga in compozitie si cateva stafide inmuiate in putin rom. In mijlocul bomboanelor, poti pune cate o visina din visinata sau chiar din compot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mango

Tarta cu mango

Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gris cu lapte si dulceata de caise

Gris cu lapte si dulceata de caise

Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat intr-o cratita cu fundul mai gros. Cand laptele

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 800 g ciocolata menaj de post
  • 150 g margarina
  • 200 g cacao
  • 150 g nuca
  • 2 linguri apa rece
  • esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

218 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Crumble cu Fructe (Piersici si Visine)