autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

TRUFE DE CIOCOLATĂ

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
- 300 g de ciocolata de bună calitate, - 200 ml de smântână de frişcă, - 40 g de unt nesărat, - cacao pudră

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Cu o zi înainte : se topeşte ciocolata pe aburi(bain-marie). Se pune pe foc smântâna de frişcă până dă în clocot. Se adaugă ciocolata topită.
Se pune acest amestec la frigider până a doua zi.

A doua zi, se fierbe pe abur amestecul. Se încorporează untul. Se lasă să se răcească până pasta devine tare.
Se fac mici rotocoale care se tăvalesc prin cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "TRUFE DE CIOCOLATĂ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata

Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena.

25 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Trufe de ciocolata

Trufe de ciocolata

Ciocolata se topeste la bain-marie, aproape la rece. Peste ciocolata topita se adauga frisca (cele

7 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

    Am sa incerc reteta ta de trufe, sigur sunt delicioase. Deocamdata mi-am salvat reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 300 g de ciocolata de bună calitate
  • - 200 ml de smântână de frişcă
  • - 40 g de unt nesărat
  • - cacao pudră

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Am sa incerc reteta ta de trufe, sigur sunt delicioase. Deocamdata mi-am salvat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Choux, ecler cu crema de ciocolata