autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

TRUFE DE CIOCOLATĂ

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
- 300 g de ciocolata de bună calitate, - 200 ml de smântână de frişcă, - 40 g de unt nesărat, - cacao pudră

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Cu o zi înainte : se topeşte ciocolata pe aburi(bain-marie). Se pune pe foc smântâna de frişcă până dă în clocot. Se adaugă ciocolata topită.
Se pune acest amestec la frigider până a doua zi.

A doua zi, se fierbe pe abur amestecul. Se încorporează untul. Se lasă să se răcească până pasta devine tare.
Se fac mici rotocoale care se tăvalesc prin cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "TRUFE DE CIOCOLATĂ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trufe de ciocolata

Trufe de ciocolata

Ciocolata se topeste la bain-marie, aproape la rece. Peste ciocolata topita se adauga frisca (cele

7 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Tort cu trufe de ciocolata

Tort cu trufe de ciocolata

Foi: Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa

50 voturi    20 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

    Am sa incerc reteta ta de trufe, sigur sunt delicioase. Deocamdata mi-am salvat reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 300 g de ciocolata de bună calitate
  • - 200 ml de smântână de frişcă
  • - 40 g de unt nesărat
  • - cacao pudră

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Am sa incerc reteta ta de trufe, sigur sunt delicioase. Deocamdata mi-am salvat reteta.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec bicolor