Autor:
vera (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 28 august 2009
Ingrediente
200g ciocolata amara, 200g frisca lichida, 12paharel lichior de ciocolata sau brandy, optional:cacao,nuci macinate,nuca de cocos
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Ciocolata se topeste la bain-marie, aproape la rece. Peste ciocolata topita se adauga frisca (cele 2 ingrediente trebuie sa aiba cam aceiasi temperatura, pt a nu se taia), se adauga lichiorul si se amesteca cu un mixer.
Se pun in frigider timp de 5 minute, va rezulta o crema mai tare pe care o vom pune intr-un pos sau intr-o punga de plastic. Se pot pudra cu cacao, nuca de cocos sau nuci macinate fin.
Se pot face bilute sau rozete, se vor introduce in congelator cam 1 ora, dupa care se pot servi simple sau ca decoratii pt torturi si prajituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Puneti biscuiti intr-o punga de plastic si sfaramatii cu un facalet, apoi punetii intr-un castron
16 voturi
8 comentarii
15 min
1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare,cu esenta apoi cu zaharul,pana se intareste
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
vera (Chef de cuisine) , 28 august 2009
Rectific, o jumatate paharel de lichior!!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 august 2009
Cred ca sunt bune.