autor:

vera

» » Prajituri

Trufe de ciocolata

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2009

Ingrediente
200g ciocolata amara, 200g frisca lichida, 12paharel lichior de ciocolata sau brandy, optional:cacao,nuci macinate,nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Ciocolata se topeste la bain-marie, aproape la rece. Peste ciocolata topita se adauga frisca (cele 2 ingrediente trebuie sa aiba cam aceiasi temperatura, pt a nu se taia), se adauga lichiorul si se amesteca cu un mixer.



Se pun in frigider timp de 5 minute, va rezulta o crema mai tare pe care o vom pune intr-un pos sau intr-o punga de plastic. Se pot pudra cu cacao, nuca de cocos sau nuci macinate fin.



Se pot face bilute sau rozete, se vor introduce in congelator cam 1 ora, dupa care se pot servi simple sau ca decoratii pt torturi si prajituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Trufe de ciocolata/ French Chocolate Truffles

Trufe de ciocolata/ French Chocolate Truffles

Ciocolata, la care se adauga cele doua linguri de apa, se topeste in bain marine. Dupa ce s-a topit

14 voturi    8 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Trufe fine de ciocolata cu aroma de cognac

Trufe fine de ciocolata cu aroma de cognac

Ciocolata se taie bucatele cat mai mici si se pune intr-un bol de sticla mai incapator. Se pune frisca

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

    Usor de facut si foarte bune !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Sunt grozav de apetisante!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Sunt tare frumoase

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Rectific, o jumatate paharel de lichior!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Cred ca sunt bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 200g ciocolata amara
  • 200g frisca lichida
  • 12paharel lichior de ciocolata sau brandy
  • optional:cacao,nuci macinate,nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Usor de facut si foarte bune !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu urda ca la Bistrita