autor:

vera

» » Prajituri

Trufe de ciocolata

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2009

Ingrediente
200g ciocolata amara, 200g frisca lichida, 12paharel lichior de ciocolata sau brandy, optional:cacao,nuci macinate,nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Ciocolata se topeste la bain-marie, aproape la rece. Peste ciocolata topita se adauga frisca (cele 2 ingrediente trebuie sa aiba cam aceiasi temperatura, pt a nu se taia), se adauga lichiorul si se amesteca cu un mixer.



Se pun in frigider timp de 5 minute, va rezulta o crema mai tare pe care o vom pune intr-un pos sau intr-o punga de plastic. Se pot pudra cu cacao, nuca de cocos sau nuci macinate fin.



Se pot face bilute sau rozete, se vor introduce in congelator cam 1 ora, dupa care se pot servi simple sau ca decoratii pt torturi si prajituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort  « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Tort « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma pana la consistenta pentru

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Trufe de ciocolata/ French Chocolate Truffles

Trufe de ciocolata/ French Chocolate Truffles

Ciocolata, la care se adauga cele doua linguri de apa, se topeste in bain marine. Dupa ce s-a topit

14 voturi    8 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

    Usor de facut si foarte bune !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Sunt grozav de apetisante!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Sunt tare frumoase

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Rectific, o jumatate paharel de lichior!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Cred ca sunt bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 200g ciocolata amara
  • 200g frisca lichida
  • 12paharel lichior de ciocolata sau brandy
  • optional:cacao,nuci macinate,nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Usor de facut si foarte bune !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuci si prune