autor:

Fara foto

» » Prajituri

Trufe de ciocolata

Autor: sandu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sandu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Ingrediente
¾ ceasca de alune cajou (sau alt fel de alune, fara coaja), ¾ ceasca de apa rece, 450 de grame de ciocolata neagra, pudra de cacao, (pentru aprox. 50 de trufe)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti alunele cajou si apa rece intr-un blender, la viteza mare, pentru 1-2 minute. Luati resturile de alune de pe marginile blenderului, puneti-le in blender si amestecati pana ce devine cremoasa compozitia. Intre timp, topiti ciocolata la bain-marie.
Lasati ciocolata sa se raceasca pana ajunge la o temperatura confortabila pentru manevrat si incorporati crema de alune cajou (aveti grija sa nu amestecati prea repede ca sa nu creati bule de aer).
Lasati crema obtinuta la frigider pentru 2 ore. Formati bile din crema scoasa de la grigider, dati prin pudra de cacao si depozitati in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu trufe de ciocolata

Tort cu trufe de ciocolata

Foi: Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa

50 voturi    20 comentarii
4h
Prajituri
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte bune trufele.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • ¾ ceasca de alune cajou (sau alt fel de alune
  • fara coaja)
  • ¾ ceasca de apa rece
  • 450 de grame de ciocolata neagra
  • pudra de cacao
  • (pentru aprox. 50 de trufe)

Raporteaza reteta

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Foarte bune trufele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose rapide de Sf. Valentin