autor:

Fara foto

» » Prajituri

Trufe de ciocolata

Autor: sandu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sandu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Ingrediente
¾ ceasca de alune cajou (sau alt fel de alune, fara coaja), ¾ ceasca de apa rece, 450 de grame de ciocolata neagra, pudra de cacao, (pentru aprox. 50 de trufe)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti alunele cajou si apa rece intr-un blender, la viteza mare, pentru 1-2 minute. Luati resturile de alune de pe marginile blenderului, puneti-le in blender si amestecati pana ce devine cremoasa compozitia. Intre timp, topiti ciocolata la bain-marie.
Lasati ciocolata sa se raceasca pana ajunge la o temperatura confortabila pentru manevrat si incorporati crema de alune cajou (aveti grija sa nu amestecati prea repede ca sa nu creati bule de aer).
Lasati crema obtinuta la frigider pentru 2 ore. Formati bile din crema scoasa de la grigider, dati prin pudra de cacao si depozitati in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare,cu esenta apoi cu zaharul,pana se intareste

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Trufe de post cu ciocolata

Trufe de post cu ciocolata

Combinati curmalele si prunele uscate intr-un bol si acoperiti cu apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie

5 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte bune trufele.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • ¾ ceasca de alune cajou (sau alt fel de alune
  • fara coaja)
  • ¾ ceasca de apa rece
  • 450 de grame de ciocolata neagra
  • pudra de cacao
  • (pentru aprox. 50 de trufe)

Raporteaza reteta

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Foarte bune trufele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
PLACINTA CU PERE