Trufe de ciocolata neagra cu chilli

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Trufe de ciocolata neagra cu chilli

Ingrediente

  • 250 g ciocolată neagră
  • 50 ml smântână grasă
  • un cubuleț de unt
  • o linguriță cu fulgi de chilli
  • două linguri cu unt de arahide
  • pudră de roșcove ( se poate înlocui cu cacao )

Mod de preparare

Ciocolata neagră a fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri ca fiind un afrodiziac desăvârșit. Se spune că zeițele din toate timpurile se răsfățau cu ciocolată, și cu ajutorul ei își prindeau în mreje ”victimele”, aceasta făcându-le mult mai seducătoare.

Și mai aproape de timpurile noastre, era consumată doar de cei din înalta societate.

Azi, cu toții avem acces la ea și o savurăm destul de frecvent. Nu-i așa? :)

Ce spuneți de niște trufe extraordinare, dulci dar și picante?

Am încălzit smântâna și untul până când am văzut că începe să fiarbă. Am luat cratița de pe foc, am adăugat ciocolata, untul de arahide și fulgii de chilli, apoi le-am omogenizat bine.

Am pus ciocolata la rece pentru a o putea modela mai apoi. În 20 de minute a fost perfectă pentru a crea trufele.

Este bine să ne protejăm mâinile cu mânuși pentru a nu ne mânji prea tare. Eu am folosit unele chirurgicale. NOI, bineînțeles. Cred că-i defect profesional. :))

Am tăvălit trufele în pudra de roșcove și le-am dat iar la rece.

Despre decor pot să vă spun că nu a fost cea mai ușoară experiență a mea. Poate și pentru faptul că a fost prima oară când l-am realizat. Dar am să vă explic un pic cum se face.

Avem nevoie de hârtie de copt albă. Pe aceasta desenăm modelul dorit, însă este foarte important să creăm cât mai multe legături din ciocolată pentru a nu risca să rupem decorul. E o muncă migăloasă.

După cum se vede, am folosit cornete din hârtie de copt pentru decor și am umplut spațiile de la baza coșului cu ciocolată albă. Pentru asta am folosit rețeta de ganache.

În continuare, hârtia decorată va fi înconjurată pe un suport ( poate fi o sticlă înfășurată la bază cu o altă foaie de copt ). Astfel, ciocolata va fi poziționată între foile de hârtie.

Se pune decorul la rece pentru ca ciocolata să se fixeze. După aceea, îndepărtați ușor și cu grijă hârtia de la exterior, apoi sticla, iar la final vă ocupați de foaia cu care a fost tapetat suportul.

Puteți să umpleți coșul cu frișcă și fructe ori cu creme, după preferință. Un delicios piure de castane ar putea fi o altă idee.

Vă doresc spor la treabă! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise