autor:

Rita Ilieș

» » Dulciuri diverse

Trufe de ciocolata neagra cu chilli

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Ingrediente
250 g ciocolată neagră, 50 ml smântână grasă, un cubuleț de unt, o linguriță cu fulgi de chilli, două linguri cu unt de arahide, pudră de roșcove ( se poate înlocui cu cacao )

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Ciocolata neagră a fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri ca fiind un afrodiziac desăvârșit. Se spune că zeițele din toate timpurile se răsfățau cu ciocolată, și cu ajutorul ei își prindeau în mreje ”victimele”, aceasta făcându-le mult mai seducătoare.

Și mai aproape de timpurile noastre, era consumată doar de cei din înalta societate.

Azi, cu toții avem acces la ea și o savurăm destul de frecvent. Nu-i așa? :)

Ce spuneți de niște trufe extraordinare, dulci dar și picante?



Am încălzit smântâna și untul până când am văzut că începe să fiarbă. Am luat cratița de pe foc, am adăugat ciocolata, untul de arahide și fulgii de chilli, apoi le-am omogenizat bine.



Am pus ciocolata la rece pentru a o putea modela mai apoi. În 20 de minute a fost perfectă pentru a crea trufele.

Este bine să ne protejăm mâinile cu mânuși pentru a nu ne mânji prea tare. Eu am folosit unele chirurgicale. NOI, bineînțeles. Cred că-i defect profesional. :))

Am tăvălit trufele în pudra de roșcove și le-am dat iar la rece.



Despre decor pot să vă spun că nu a fost cea mai ușoară experiență a mea. Poate și pentru faptul că a fost prima oară când l-am realizat. Dar am să vă explic un pic cum se face.

Avem nevoie de hârtie de copt albă. Pe aceasta desenăm modelul dorit, însă este foarte important să creăm cât mai multe legături din ciocolată pentru a nu risca să rupem decorul. E o muncă migăloasă.



După cum se vede, am folosit cornete din hârtie de copt pentru decor și am umplut spațiile de la baza coșului cu ciocolată albă. Pentru asta am folosit rețeta de ganache.

În continuare, hârtia decorată va fi înconjurată pe un suport ( poate fi o sticlă înfășurată la bază cu o altă foaie de copt ). Astfel, ciocolata va fi poziționată între foile de hârtie.



Se pune decorul la rece pentru ca ciocolata să se fixeze. După aceea, îndepărtați ușor și cu grijă hârtia de la exterior, apoi sticla, iar la final vă ocupați de foaia cu care a fost tapetat suportul.

Puteți să umpleți coșul cu frișcă și fructe ori cu creme, după preferință. Un delicios piure de castane ar putea fi o altă idee.



Vă doresc spor la treabă! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata neagra cu chilli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de clatite

Tort de clatite

Se taie fiecare banana in jumatate ,pe lungime, si apoi fiecare se infasoara in cate o clatita.Se

2 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura cu gris si cocus

Prajitura cu gris si cocus

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade. Se unge o tava dreptunghiulara 20*30 cm cu putin ulei. Galbenusele

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 250 g ciocolată neagră
  • 50 ml smântână grasă
  • un cubuleț de unt
  • o linguriță cu fulgi de chilli
  • două linguri cu unt de arahide
  • pudră de roșcove ( se poate înlocui cu cacao )

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

16 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

38 voturi    3 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
fursecuri simple cu nuca de cocos
Cookie Settings