autor:

vera

» » Prajituri

trunchi de copac

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
4 oua, 120g faina alba, 100g zahar, 1 plic zahar vanilat, crema:, -200g frisca batuta, -200g finetti sau nutella, zahar pudra pt decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin o crema spumoasa;
albusurile se bat bine cu un praf de sare;
-incorporam faina usor ,cernando in compozitia de oua,iar la sfarsit amestecand de sus in jos incorporam albusurile;
-turnam compozitia intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie cerata,si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 10-12 minute;
-intindem pe masa un prosop curat de bucatarie,care a fost in prealabil umezit cu apa,scoatem blatul pe acest prosop,scoatem hartia si rulam prosopul cu blatul impreuna;
asteptam sa se racesca blatul si trecem la asamblarea trunchiului;
-intre timp amestecam frisca batuta cu crema finetti,omogenizam umplem rulada cu crema,taiem cele 2 laterale ale ruladei si le asezam lipite de partea centrala;(se intelege nu?),acoperim cu restul cremei,pudram cu zahar eventual si ne folosim imaginatia,pt a-i da aspectul de trunchi de copac;
-introducem in frigidercam o ora si se poate servii;
-pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Trunchi de Copac

Trunchi de Copac

Se ia painea feliata si se taie coaja, lasandu-se numai miezul, se pun ouale la fiert. Daca nu avem

73 voturi    36 comentarii
1h
Salate reci
Cheesecake Cu Capsune In 3 Pasi Simpli

Cheesecake Cu Capsune In 3 Pasi Simpli

Pasul 1 Puneti biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobitii cu un facalet pana ce obtineti firimituri

44 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Am pregatit mousse de ciocolata ,am decorat,iar cu ciocolata topita am pregatit ornamente:gardut,pomi etc,am ornat si cu putina frisca,am decorat cu ciocolata rasa si voila...

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Am facut si eu prajitura chiar azi, dar am schimbat crema;am pus in blender 3 banane, le-am acoperit cu frisca si a iesit o crema pe cinste.Am mai amestecat-o cu 200 frisca batuta si am mai pus si 2 linguri de zahar praf , am combinat cele 2 compozitii si am umplut blatul.A iesit super!Mersi pentru idee.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    E foarte frumos si cred ca trebuie sa fie si tare bun.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Cred ca a fost un deliciu care s-a terminat rapid

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      O reteta excelenta...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Felicitari,arata tare bine.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Mmmmm cred ca este o bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Arata grozav....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120g faina alba
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • crema:
  • -200g frisca batuta
  • -200g finetti sau nutella
  • zahar pudra pt decor

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Am facut si eu prajitura chiar azi, dar am schimbat crema;am pus in blender 3 banane, le-am acoperit cu frisca si a iesit o crema pe cinste.Am mai amestecat-o cu 200 frisca batuta si am mai pus si 2 linguri de zahar praf , am combinat cele 2 compozitii si am umplut blatul.A iesit super!Mersi pentru idee.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Amandine