autor:

vera

» » Prajituri

trunchi de copac

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
4 oua, 120g faina alba, 100g zahar, 1 plic zahar vanilat, crema:, -200g frisca batuta, -200g finetti sau nutella, zahar pudra pt decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin o crema spumoasa;
albusurile se bat bine cu un praf de sare;
-incorporam faina usor ,cernando in compozitia de oua,iar la sfarsit amestecand de sus in jos incorporam albusurile;
-turnam compozitia intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie cerata,si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 10-12 minute;
-intindem pe masa un prosop curat de bucatarie,care a fost in prealabil umezit cu apa,scoatem blatul pe acest prosop,scoatem hartia si rulam prosopul cu blatul impreuna;
asteptam sa se racesca blatul si trecem la asamblarea trunchiului;
-intre timp amestecam frisca batuta cu crema finetti,omogenizam umplem rulada cu crema,taiem cele 2 laterale ale ruladei si le asezam lipite de partea centrala;(se intelege nu?),acoperim cu restul cremei,pudram cu zahar eventual si ne folosim imaginatia,pt a-i da aspectul de trunchi de copac;
-introducem in frigidercam o ora si se poate servii;
-pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Trunchi de Copac

Trunchi de Copac

Se ia painea feliata si se taie coaja, lasandu-se numai miezul, se pun ouale la fiert. Daca nu avem

73 voturi    36 comentarii
1h
Salate reci
Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf,

7 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Am pregatit mousse de ciocolata ,am decorat,iar cu ciocolata topita am pregatit ornamente:gardut,pomi etc,am ornat si cu putina frisca,am decorat cu ciocolata rasa si voila...

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Am facut si eu prajitura chiar azi, dar am schimbat crema;am pus in blender 3 banane, le-am acoperit cu frisca si a iesit o crema pe cinste.Am mai amestecat-o cu 200 frisca batuta si am mai pus si 2 linguri de zahar praf , am combinat cele 2 compozitii si am umplut blatul.A iesit super!Mersi pentru idee.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    E foarte frumos si cred ca trebuie sa fie si tare bun.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Cred ca a fost un deliciu care s-a terminat rapid

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      O reteta excelenta...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Felicitari,arata tare bine.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Mmmmm cred ca este o bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Arata grozav....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120g faina alba
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • crema:
  • -200g frisca batuta
  • -200g finetti sau nutella
  • zahar pudra pt decor

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Am facut si eu prajitura chiar azi, dar am schimbat crema;am pus in blender 3 banane, le-am acoperit cu frisca si a iesit o crema pe cinste.Am mai amestecat-o cu 200 frisca batuta si am mai pus si 2 linguri de zahar praf , am combinat cele 2 compozitii si am umplut blatul.A iesit super!Mersi pentru idee.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Biscuiţi cu fulgi de ovaz