Trunchi de craciun

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat Margherita (vezi reteta Prajitura Margherita),
  • Crema:
  • 200 g unt,
  • 200 g zahar,
  • 8 galbenusuri,
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 4 lingurite amidon,
  • 1/2 pliculet de vanilie,
  • cca 1/2 l lapte.

Mod de preparare

In timp ce blatul se coace, se prepara crema astfel:

Se infierbanta jumatate din cantitatea de lapte, se ia de pe foc si se adauga vanilia. Intr-un castron se freaca 4 galbenusuri cu 100 g zahar, se adauga 2 lingurite de amidon si putin cate putin, laptele vanilat. Se ingroasa la foc moderat, se ia de pe foc si se adauga untul bucatele (100 g).

Se infierbanta laptele ramas.

Intr-un alt vas, se freaca alte 4 galbenusuri si zaharul ramas, se adauga 2 lingurite de amidon si se dilueaza cu laptele ramas.

Se ingroasa la foc moderat, se ia de pe foc si se adauga ciocolata topita si untul ramas, bucatele (100 g)

Se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie in doua pe orizontala si se taie cerculete (discuri) cu diametrul de 8-10 cm.

Fiecare cerculet (disc) se unge cu crema de vanilie si se lipesc bine unul de altul.

Deasupra se intinde crema de ciocolata, formand striatii cu o furculita (pentru a imita un coaja unui trunchi).

Se tine la frigider pana in momentul servirii.

Se acompaniaza cu vin Muscat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise