autor:

Fara foto

» » Prajituri

Trunchi de craciun

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Ingrediente
1 blat Margherita (vezi reteta Prajitura Margherita),, Crema:, 200 g unt,, 200 g zahar,, 8 galbenusuri,, 100 g ciocolata amaruie,, 4 lingurite amidon,, 1/2 pliculet de vanilie,, cca 1/2 l lapte.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

In timp ce blatul se coace, se prepara crema astfel:
Se infierbanta jumatate din cantitatea de lapte, se ia de pe foc si se adauga vanilia. Intr-un castron se freaca 4 galbenusuri cu 100 g zahar, se adauga 2 lingurite de amidon si putin cate putin, laptele vanilat. Se ingroasa la foc moderat, se ia de pe foc si se adauga untul bucatele (100 g).
Se infierbanta laptele ramas.
Intr-un alt vas, se freaca alte 4 galbenusuri si zaharul ramas, se adauga 2 lingurite de amidon si se dilueaza cu laptele ramas.
Se ingroasa la foc moderat, se ia de pe foc si se adauga ciocolata topita si untul ramas, bucatele (100 g)
Se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie in doua pe orizontala si se taie cerculete (discuri) cu diametrul de 8-10 cm.
Fiecare cerculet (disc) se unge cu crema de vanilie si se lipesc bine unul de altul.
Deasupra se intinde crema de ciocolata, formand striatii cu o furculita (pentru a imita un coaja unui trunchi).
Se tine la frigider pana in momentul servirii.

Se acompaniaza cu vin Muscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
tarta cu mere

tarta cu mere

Pentru aluat Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi

57 voturi    6 comentarii
59 min
Prajituri
Prăjitura After Eight in  Philips Multicooker

Prăjitura After Eight in Philips Multicooker

Amestecăm într-un bol, făina, zahărul, praful de copt şi fulgii de cocos. Apoi punem iaurtul,

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 blat Margherita (vezi reteta Prajitura Margherita),
  • Crema:
  • 200 g unt,
  • 200 g zahar,
  • 8 galbenusuri,
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 4 lingurite amidon,
  • 1/2 pliculet de vanilie,
  • cca 1/2 l lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Ecler cu crema de vanilie si frisca