Tuna (ton) mousse

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 plic gelatina
  • 1/2 ceasca otet-( prefer de mere )
  • 1 lingurita pudra de mustar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ceapa mica,tocata
  • 1 cutie ton in suc
  • 1/2 ceasca tulpina de telina,tocata
  • citeva crengute de patrunjel
  • 1/2 ceasca frisca neindulcita

Mod de preparare

Se moaie gelatina in 1/2 ceasca apa fierbinte; se da la blender cuotetul, mustarul, sarea si ceapa si se mixeaza 1 minut. Se adauga tonul, zeama de lamiie, se mai mixeaza putin si se pune telina si patrunjelul. Se mai mixeaza pina devine o pasta cremoasa (cam 1 minut). Se adauga frisca amestecind cu o lingura usor.

Se rastoarna intr-o forma rotunda (sau mai frumos in forma cu gaura, ondulata) tapetata cu foaie de celofan si se da la rece (se poate si pina a doua zi).

Se rastoarna pe un platou, se orneaza cu verdeata si o rosie-trandafir si se serveste alaturi cu piine "toast" prajita si taiata sferturi. In loc de ton se poate folosi somon-este mai rafinat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise