autor:

anca

» » Aperitive

Turta cu pui si legume

Autor: anca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 august 2009

Ingrediente
un piept de pui, 2 ardei gras, 500g ceapa, 5 linguri ulei, 2 oua, 2 linguri smantana, sare,piper ,marar, un pachet de aluat frantuzesc sau foi de placinte

Dificultate: Medie Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja,se taie julien(lamele fine).

Se curata ceapa, se taie in lamele fine.

Se spala pieptul de pui(poate fi si de curca) se taie in feliute subtiri ca si cum am taia ceapa julien.

Se incinge uleiul intr o tigaie.

Se pune ceapa la prajit, ardeiul si mararul taiat fin la foc iute timp de 5 min .

Se adauga pieptul de pui se tine pe foc mediu 10 min, mestecand din timp in timp.

Se trage de pe foc se lasa sa se raceasca si se adauga ouale si smantana,sarea,piperul dupa gust

intr o tava rotunda sau patrata ,unsa cu unt .

Se pune o parte din aluat.

se rastoarna legumele c carnea si se acopera u cealalta jumatate de aluat.

Se face o gaura in mijlocul turtei ca sa aiba loc aerul de iesit si se da la cuptor 25 min termostat 6(200 °) sau foc mediu .

Se poate servi rece sau cald cu salata verde alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    O bunatate...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Arata super si cred ca este foarte buna .

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

    Frumos prezentata reteta,Felicitari, sunt sigura ca este o bunatate.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Cred ca este tare bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Delicios. Mmmm!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      O bunatate...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Foarte apetisantă reţetă! Deja salivez!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Bun,bun,bun....

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      foarte buna reteta,interesanta,felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Imi place, e foarte aspectos preparatul.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Interesanta reteta dar cam multa ceapa pt gustul meu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 2 ardei gras
  • 500g ceapa
  • 5 linguri ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • sare,piper ,marar
  • un pachet de aluat frantuzesc sau foi de placinte

Raporteaza reteta

Retete
de anca
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati

10 voturi    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Cafea surprinzatoare!

Cafea surprinzatoare!

Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua

20 voturi    9 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri
Varza cu cartofi

Varza cu cartofi

Puneti cartofii la fiert fara sa-i cojiti Incingeti uleiul si prajiti slanina afumata, taiata in

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Briose aperitiv, cu carne tocata si legume