Mod de preparare
2 oua si 2 galbenusuri se freaca cu mierea si 150g zahar pana se fac spuma, se adauga bicarbonatul stins, faina, scortisoara.
Se face un aluat potrivit de tare , il intideti si se decupeaza forme.
Se dau la cuptor, la foc potrivit pana isi schimba culoarea si isi maresc volumul, cca. 10 minute
Se scot, se pun intr-un lighean care se acopera, apoi batem cele doua albusuri ramase cu 100g zahar, o lingura de zeama de lamaie.
Se ung turtele dulci cu glazura si se pun la uscat pe un gratar.
Dati frau liber imaginatiei, si decoratile .
Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii