Intr-un bol punem ouale, zaharul si mierea si le mixam pe toate pana se omogenizeaza. Apoi adaugam bicarbonatul stins cu otet, scortisoara si esenta de rom si mixam in continuare.
La sfarsit adaugam faina cat cuprinde pana obtinem un aluat pe care putem sa il modelam. Pe masa de lucru presaram putin faina, intindem o foaie cu grosimea de 1 cm si decupam cu ajutorul formelor. Formele le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. ( mie mi-au iesit 4 tavi cum este cea din imagine). Introducem tava la cuptor pana acestea se rumenesc.
Pentru decor, albusul il batem spuma tare, adaugam pe rand zaharul si zeama de lamaie si mixam in continuare pana se intareste. Cu aceasta compozitie decoram turta dulce.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii