autor:

Dedicut

» » Dulciuri diverse

Turta dulce

Autor: Dedicut (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dedicut (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2014

Ingrediente
1 kg faina alba, 2 lingurite de scortisoara macinata, 1/2 lingurita de cuisoare macinate, 1/2 lingurita de ghimbir macinat, 2 lingurite de pulbere de coaja de portocale (sau esenta de portocale), 2 lingurite de bicarbonat de sodiu sau 1 plic de praf de copt, 300 gr zahar pudra, 3 oua intregi, 250 gr de miere, 300 gr unt sau margarina

Dificultate: Redusa Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Se topesc mierea si untul cubulete in cuptorul cu microunde. Dupa un minut se amesteca in compozitie din 30 in 30 de secunde pana s-au topit, apoi se lasa sa se racoreasca in timp ce se pregatesc restul ingredientelor.



Se amesteca faina cu condimentele intr-un vas suficient de incapator asa incat acolo sa se poata ulterior framanta aluatul. Se bat 2-3 minute ouale cu zaharul pentru omogenizare. Apoi se face o adancitura in mijlocul fainii si se adauga compozitia de oua, apoi cea de miere cu unt. Se amesteca totul cu o lingura de lemn iar cand incepe sa se lege se framanta aluatul cu mana, tot in vas, pana cand se leaga. Se desparte aluatul in doua si se pun portiile in folie alimentara.



Se face acest lucru pentru ca se va lucra cu portii mici atunci cand se intinde aluatul deoarece e mai usor de controlat grosimea foii.



Aluatul se va odihni in frigider pana a doua zi sau cel putin macar 2-3 ore.



Se scoate aluatul din frigider cu 1/2 ora inainte de a se intinde. Se presara usor faina pe masa de lucru si se framanta putin aluatul. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios, daca se lipeste de mana se mai presara faina si se framanta 1-2 minute, nu mai mult. Altfel se incalzeste prea tare aluatul cu mainile si isi va pierde forma in timpul coacerii.

Se intinde aluatul pe masa presarata cu cat mai putina faina la grosimea de aproximativ 3mm, apoi se decupeaza diverse forme, dupa dorinta.



Se preincalzeste cuptorul la 175-180 gr.C, cam cu o jumatate de ora inainte de coacerea efectiva a turtelor. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza formele de turta dulce putin departate intre ele. Se coc turtele intre 5 si 10 minute, pana cand incep sa devina usor aurii pe margini fara sa se usuce prea tare. Se lasa in tava pana cand se racoresc usor, apoi se transfera pe gratar sau pe tavi din lemn pana la racirea completa.



Turta dulce poate fi decorata in mai multe moduri, eu am decorat-o cu royal icing.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turta dulce

Turta dulce

Mod de preparare 2 oua si 2 galbenusuri se freaca cu mierea si 150g zahar pana se fac spuma, se

17 voturi    14 comentarii
45 min
Prajituri
Turta dulce sau gingerbread

Turta dulce sau gingerbread

Cernem faina intr-un vas,adaugam aromele,zaharul si praful de sare si amestecam bine.Unim si untul

5 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana , 27 februarie 2016

    O retata foarte proasta. Aluatul este prea tare,a fost necesar adaos de lapte pentru a putea fi modelat.Ies niste biscuiti cu vag iz de turta dulce.

  • Fara foto

    antoemma (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2014

    Cu siguranta copiii ar fi foarte incantati de asa ceva!

Dificultate

Redusa

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 2 lingurite de scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita de cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita de ghimbir macinat
  • 2 lingurite de pulbere de coaja de portocale (sau esenta de portocale)
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu sau 1 plic de praf de copt
  • 300 gr zahar pudra
  • 3 oua intregi
  • 250 gr de miere
  • 300 gr unt sau margarina

Raporteaza reteta

Retete
de Dedicut
Tort cu zmeura

Tort cu zmeura

Preparare blat: Se pun intr-un bol incapator ouale intregi, zaharul si praful de sare si se

2 voturi    2 comentarii
3h
Torturi
Cake pops cu mascarpone

Cake pops cu mascarpone

Se sfarama biscuitii si se amesteca cu mascarpone, iar din pasta rezultata se formeaza bilute de

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu lapte

Prajitura cu lapte

Preparare crema de lapte: Amestecam cele 4 linguri zahar cu amidonul. Faina se cerne de doua ori

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Diana

O retata foarte proasta. Aluatul este prea tare,a fost necesar adaos de lapte pentru a putea fi modelat.Ies niste biscuiti cu vag iz de turta dulce.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu fructe