Turta dulce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Turta dulce

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g miere;
  • 100 g zahar brun;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 plic zahar vanilat cu scrtisoara;
  • 1 ou;
  • 25 ml esenta de rom;
  • 400g faina;
  • 2 lingurite amestec pentru turta tulce;
  • un pliculet praf de copt.
  • Pentru glazura:
  • un albus;
  • 3 linguri zahar pudra;
  • 2 linguri lapte cald.

Mod de preparare

Intr-o cratita, am pus mierea si tot zaharul, le-am incalzit, apoi le-am pus intr-un castron.

Am adaugat oul si romul si am mixat pana s-a facut spuma.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si amestecul de turta dulce, apoi am incorporat, putin cate putin, in compozitia spuma.

Am framantat bine aluatul, apoi am format bilute, pe care le-am turtit putin.

Am pus turta dulce intr-o tava cu foaie de copt si am bagat in cuptorul preincalzit pentru 15-20 min.

Am pus lapte la fiert, din caream luat doua linguri pentru glazura, iar din restul am facut lapte cu cacao.

Am batut albusul cu un praf de sare, nu foarte tare si am adaugat cate o lingura de zahar pudra, mixand continuu, apoi 2 linguri de lapte cald.

Am tavalit turta dulce prin glazura, apoi le-am asezat pe platouri (se pot pune pe un gratar) si le-am bagat in frigider pana a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta