Turta dulce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Turta dulce

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g miere;
  • 100 g zahar brun;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 plic zahar vanilat cu scrtisoara;
  • 1 ou;
  • 25 ml esenta de rom;
  • 400g faina;
  • 2 lingurite amestec pentru turta tulce;
  • un pliculet praf de copt.
  • Pentru glazura:
  • un albus;
  • 3 linguri zahar pudra;
  • 2 linguri lapte cald.

Mod de preparare

Intr-o cratita, am pus mierea si tot zaharul, le-am incalzit, apoi le-am pus intr-un castron.

Am adaugat oul si romul si am mixat pana s-a facut spuma.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si amestecul de turta dulce, apoi am incorporat, putin cate putin, in compozitia spuma.

Am framantat bine aluatul, apoi am format bilute, pe care le-am turtit putin.

Am pus turta dulce intr-o tava cu foaie de copt si am bagat in cuptorul preincalzit pentru 15-20 min.

Am pus lapte la fiert, din caream luat doua linguri pentru glazura, iar din restul am facut lapte cu cacao.

Am batut albusul cu un praf de sare, nu foarte tare si am adaugat cate o lingura de zahar pudra, mixand continuu, apoi 2 linguri de lapte cald.

Am tavalit turta dulce prin glazura, apoi le-am asezat pe platouri (se pot pune pe un gratar) si le-am bagat in frigider pana a doua zi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura