autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Turta dulce

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2016

Ingrediente
100 g Rama Maestro 70% grasime, 2 oua, 3 linguri miere, 2 linguri zahar, 1 lingura zahar vanilat, Faina cat cuprinde, 1 plic praf de copt, un varf lingurita sare, 1 lingurita cacao, 1 jumatate de lingurita scortisoara macinata, pentru decor:, cuvertura de lapte, fulgi de zahar, bomboane de zahar, coaja de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

In copilarie, iubeam turta dulce, asa ca am cautat mereu secretul care ii da gustul specific. Am experimentat cu tot felul de mirodenii, insa am constatat ca cele simple sunt cele mai bune. Asadar, aceasta e reteta mea de turta dulce cu scortisoara, miere, decorate cu ornamente de zahar si cuvertura de lapte.



Se amesteca untul sau margarina cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adauga si cacaua, praful de copt, scortisoara si, treptat, faina. Se amesteca si se framanta bine. Nu intariti aluatul cu faina multa. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, pufos, moale, dar suficient de consistent pentru a il putea intinde. Aluatul se foloseste imediat, nu e nevoie sa-l lasati la dospit.



Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina, intr-o foaie potrivit de groasa. Se taie cu forme de patiserie sau cu paharul si se asaza in tava, pe foaie de copt.

Se da la cuptor, la foc mediu, 8-10 de minute fiecare tava. Eu am obtinut 3 tavi.



Se lasa turta dulce la racit.



Se topesc cateva patratele de cuvertura de lapte pe baie de abur sau la chocolate fondue (se poate vedea in poze, seamana cu ciocolata alba), se umple o punga cu glazura aceasta, se taie punga la un capat si se orneaza turta dulce. Se decoreaza cu fulgi de zahar, bombonele si coaja de portocala.



Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/turta-dulce-2016.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Turta dulce glazurata

Turta dulce glazurata

Punem bicarbonatul de sodiu si un varf de lingurita cu sare peste cele 330 g de faina si amestecam

5 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Turta dulce

Turta dulce

Mod de preparare 2 oua si 2 galbenusuri se freaca cu mierea si 150g zahar pana se fac spuma, se

19 voturi    14 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 100 g Rama Maestro 70% grasime
  • 2 oua
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Faina cat cuprinde
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • 1 lingurita cacao
  • 1 jumatate de lingurita scortisoara macinata
  • pentru decor:
  • cuvertura de lapte
  • fulgi de zahar
  • bomboane de zahar
  • coaja de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

12 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Chec cu scortisoara Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul,

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tort Cabana