autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Turta dulce

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2016

Ingrediente
100 g Rama Maestro 70% grasime, 2 oua, 3 linguri miere, 2 linguri zahar, 1 lingura zahar vanilat, Faina cat cuprinde, 1 plic praf de copt, un varf lingurita sare, 1 lingurita cacao, 1 jumatate de lingurita scortisoara macinata, pentru decor:, cuvertura de lapte, fulgi de zahar, bomboane de zahar, coaja de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

In copilarie, iubeam turta dulce, asa ca am cautat mereu secretul care ii da gustul specific. Am experimentat cu tot felul de mirodenii, insa am constatat ca cele simple sunt cele mai bune. Asadar, aceasta e reteta mea de turta dulce cu scortisoara, miere, decorate cu ornamente de zahar si cuvertura de lapte.



Se amesteca untul sau margarina cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adauga si cacaua, praful de copt, scortisoara si, treptat, faina. Se amesteca si se framanta bine. Nu intariti aluatul cu faina multa. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, pufos, moale, dar suficient de consistent pentru a il putea intinde. Aluatul se foloseste imediat, nu e nevoie sa-l lasati la dospit.



Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina, intr-o foaie potrivit de groasa. Se taie cu forme de patiserie sau cu paharul si se asaza in tava, pe foaie de copt.

Se da la cuptor, la foc mediu, 8-10 de minute fiecare tava. Eu am obtinut 3 tavi.



Se lasa turta dulce la racit.



Se topesc cateva patratele de cuvertura de lapte pe baie de abur sau la chocolate fondue (se poate vedea in poze, seamana cu ciocolata alba), se umple o punga cu glazura aceasta, se taie punga la un capat si se orneaza turta dulce. Se decoreaza cu fulgi de zahar, bombonele si coaja de portocala.



Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/turta-dulce-2016.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Imitatie de turta dulce

Imitatie de turta dulce

Ouale la temperatura camerei se bat spuma cu zeama de lamaie dupa care adaugam treptat zaharul si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Casuta din turta dulce

Casuta din turta dulce

1). Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se dizolva untul/margarina cu zaharul si mierea intr-un vas.Se

40 voturi    17 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 100 g Rama Maestro 70% grasime
  • 2 oua
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Faina cat cuprinde
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • 1 lingurita cacao
  • 1 jumatate de lingurita scortisoara macinata
  • pentru decor:
  • cuvertura de lapte
  • fulgi de zahar
  • bomboane de zahar
  • coaja de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Cotlete de porc cu gorgonzola si nuci