autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Turta dulce

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2016

Ingrediente
100 g Rama Maestro 70% grasime, 2 oua, 3 linguri miere, 2 linguri zahar, 1 lingura zahar vanilat, Faina cat cuprinde, 1 plic praf de copt, un varf lingurita sare, 1 lingurita cacao, 1 jumatate de lingurita scortisoara macinata, pentru decor:, cuvertura de lapte, fulgi de zahar, bomboane de zahar, coaja de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

In copilarie, iubeam turta dulce, asa ca am cautat mereu secretul care ii da gustul specific. Am experimentat cu tot felul de mirodenii, insa am constatat ca cele simple sunt cele mai bune. Asadar, aceasta e reteta mea de turta dulce cu scortisoara, miere, decorate cu ornamente de zahar si cuvertura de lapte.



Se amesteca untul sau margarina cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adauga si cacaua, praful de copt, scortisoara si, treptat, faina. Se amesteca si se framanta bine. Nu intariti aluatul cu faina multa. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, pufos, moale, dar suficient de consistent pentru a il putea intinde. Aluatul se foloseste imediat, nu e nevoie sa-l lasati la dospit.



Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina, intr-o foaie potrivit de groasa. Se taie cu forme de patiserie sau cu paharul si se asaza in tava, pe foaie de copt.

Se da la cuptor, la foc mediu, 8-10 de minute fiecare tava. Eu am obtinut 3 tavi.



Se lasa turta dulce la racit.



Se topesc cateva patratele de cuvertura de lapte pe baie de abur sau la chocolate fondue (se poate vedea in poze, seamana cu ciocolata alba), se umple o punga cu glazura aceasta, se taie punga la un capat si se orneaza turta dulce. Se decoreaza cu fulgi de zahar, bombonele si coaja de portocala.



Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/turta-dulce-2016.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Turta dulce

Turta dulce

Se bate spuma untul cu zaharul brun. Se adauga mierea si se mixeaza. Se adauga ouale si se omogenizeaza

13 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Turta dulce

Turta dulce

Mod de preparare 2 oua si 2 galbenusuri se freaca cu mierea si 150g zahar pana se fac spuma, se

19 voturi    14 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 100 g Rama Maestro 70% grasime
  • 2 oua
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Faina cat cuprinde
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • 1 lingurita cacao
  • 1 jumatate de lingurita scortisoara macinata
  • pentru decor:
  • cuvertura de lapte
  • fulgi de zahar
  • bomboane de zahar
  • coaja de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de mure