Ingrediente
100 g Rama Maestro 70% grasime, 2 oua, 3 linguri miere, 2 linguri zahar, 1 lingura zahar vanilat, Faina cat cuprinde, 1 plic praf de copt, un varf lingurita sare, 1 lingurita cacao, 1 jumatate de lingurita scortisoara macinata, pentru decor:, cuvertura de lapte, fulgi de zahar, bomboane de zahar, coaja de portocala
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
3 voturi
Mod de preparare
Se amesteca untul sau margarina cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adauga si cacaua, praful de copt, scortisoara si, treptat, faina. Se amesteca si se framanta bine. Nu intariti aluatul cu faina multa. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, pufos, moale, dar suficient de consistent pentru a il putea intinde. Aluatul se foloseste imediat, nu e nevoie sa-l lasati la dospit.
Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina, intr-o foaie potrivit de groasa. Se taie cu forme de patiserie sau cu paharul si se asaza in tava, pe foaie de copt.
Se da la cuptor, la foc mediu, 8-10 de minute fiecare tava. Eu am obtinut 3 tavi.
Se lasa turta dulce la racit.
Se topesc cateva patratele de cuvertura de lapte pe baie de abur sau la chocolate fondue (se poate vedea in poze, seamana cu ciocolata alba), se umple o punga cu glazura aceasta, se taie punga la un capat si se orneaza turta dulce. Se decoreaza cu fulgi de zahar, bombonele si coaja de portocala.
Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/turta-dulce-2016.html