Turta dulce cu cafea turceasca

Intr-o cratita, se topeste o lingura de zahar.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Turta dulce cu cafea turceasca

Ingrediente

  • Blat
  • 480 g faina
  • 260 g zahar
  • 125 ml apa
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita bircarbonat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf cuisoare
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 varf nucsoara
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Crema de cafea
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 2-3 linguri de cafea turceasca
  • 80 g zahar pudra
  • 300 ml lapte
  • Glazura
  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri de apa fierbinte

Mod de preparare

Aluat

Într-o cratiță se topește o lingură de zahăr până devine brun, apoi se adaugă cu grijă cei 125 de ml de apă fierbinte și se lasă la foc mic până se topește zahărul.

Separat amestecați nucșoara, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul, apoi adăugați peste zahărul topit și amestecați.

Adăugați restul de zahăr și lăsați pe foc mic, amestecând, până se topește tot zahărul.

Opriți focul și adăugați 150 g de făină peste sirop, amestecând energic cu spatula până se încorporează întreaga cantitate, apoi lăsați să se răcească.

Separat, amestecați restul de făină cu sarea și bicarbonatul, adăugați compoziția preparată anterior împreună cu untul topit, oul, coaja de lămâie și amestecați bine, până aveți un aluat omogen.

Modelați aluatul pe un blat de lucru tapetat cu făină, până nu mai este lipicios.

În timp ce formați turtele din blat, țineți permanent restul de blat acoperit cu folie alimentară.

Umpleți turtele cu biluțe de cremă și coaceți la foc mediu pentru 15-20 de min.

Crema Cafea

Mixați oul cu zahărul până își dublează volumul, adăugați făina și cafeaua și mixați bine

Adăugați laptele și amestecați.

Puneți crema pe foc la bain-marie până se îngroașă, amestecând foarte des.

Lăsați-o la răcit până devine vâscoasă înainte de a o folosi.

Glazura

Se bate albușul cu zahărul până capătă consistența de bezea, apoi se adaugă cele 2 linguri de apă fierbinte și se mixează bine.

Într-un bol cu capac, se pun 2-3 turte coapte și răcite, adăugând 2-3 linguri de glazură peste.

Puneți capacul și agitați bine până glazurați turtele pe toată suprafața.

Repetați procedeul până terminați toate turtele dulci.

Lăsați să se întărească la aer, fără să acoperiți.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise