Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala. Retete de turta dulce. Retete de Craciun.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Turta dulce cu miere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g miere
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de condimente pentru turta dulce
  • 380-400 g faina
  • Glazura regala (royal icing):
  • un albus de ou (36-37 g)
  • o lingurita suc de lamaie
  • 170 g zahar pudra
  • coloranti gel sau pudra

Mod de preparare

Reteta de turta dulce cu miere se prepara foarte usor, cu ingrediente simple, la indemana tuturor. Aluatul este fin si nelipicios, perfect de lucrat impreuna cu copiii sau nepotii.

Intr-o craticioara puneti untul, mierea, sarea si condimentele.

*Eu folosesc un mix de condimente pe care il prepar acasa. Vedeti aici cum >>> https://www.gustos.ro/retete-culinare/condimente-pentru-turta-dulce.html

Puneti-o pe foc si lasti-o doar pana cand untul se topste si se omogenizeaza compozitia. Dati vasul de pe foc si adaugati bicarbonatul si ouale batute cu zaharul. Amestecati bine si apoi incoroprati faina. In functie de umiditatea fainii, veti avea nevoie de 380 g pana la 400 de g.

Aluatul obtinut este putin lipicios dar isi va schimba textura dupa ce sta o noapte la frigider. Asadar. infasurati-l intr-o folie alimentara si puneti-l la rece pana a doua zi sau pana cand va hotarati sa coaceti turta dulce cu miere.

Pe blatul infainat impartiti aluatul in doua bucati, intindeti foi de 4-5 mm si decupati cu formele dorite. Transferati turtele dulci intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coaceti-le 8-10 minute la 170 de grade C, cuptor preincalzit.

Lasati-le la racit in tava, apoi decorati-le cu glazura regala.

Glazura regala (royal icing) se prepara simplu. Separati oul cu grija si bateti albusul usor cu o furculita pana se formeaza spuma deasupra, apoi adaugati sucul de lamaie si zharul pudra cernut. Zaharul trebuie sa fie cumparat deoarece contine amidon si este necesar pentru consistenta glazurii. De asemenea, trebuie cernut pentru a elimina cristalele mai mari care vor strica aspectul fin al glazurii.

Amestecati apoi cu un mixer de mana cateva minute pana obtineti o glazura lucioasa si omogena. Glazura regala este gata. Eu am impartit-o in 3 boluri si am adaugat colorant rosu si verde in doua dintre ele iar in ultimul am pastrat culoarea alba a glazurii.

Folositi coloranti de calitate, gel sau praf pentru ca acestia nu modifica prea mult consistenta glazurii. Daca vi se pare prea tare, adaugati, cu grija cateva picaturi de apa iar daca este moale, mai adaugati zahar.

Decorati turta dulce cu miere dupa imaginatie si lasati-o la uscat la temperatura camerei. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor