Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala. Retete de turta dulce. Retete de Craciun.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Turta dulce cu miere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g miere
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de condimente pentru turta dulce
  • 380-400 g faina
  • Glazura regala (royal icing):
  • un albus de ou (36-37 g)
  • o lingurita suc de lamaie
  • 170 g zahar pudra
  • coloranti gel sau pudra

Mod de preparare

Reteta de turta dulce cu miere se prepara foarte usor, cu ingrediente simple, la indemana tuturor. Aluatul este fin si nelipicios, perfect de lucrat impreuna cu copiii sau nepotii.

Intr-o craticioara puneti untul, mierea, sarea si condimentele.

*Eu folosesc un mix de condimente pe care il prepar acasa. Vedeti aici cum >>> https://www.gustos.ro/retete-culinare/condimente-pentru-turta-dulce.html

Puneti-o pe foc si lasti-o doar pana cand untul se topste si se omogenizeaza compozitia. Dati vasul de pe foc si adaugati bicarbonatul si ouale batute cu zaharul. Amestecati bine si apoi incoroprati faina. In functie de umiditatea fainii, veti avea nevoie de 380 g pana la 400 de g.

Aluatul obtinut este putin lipicios dar isi va schimba textura dupa ce sta o noapte la frigider. Asadar. infasurati-l intr-o folie alimentara si puneti-l la rece pana a doua zi sau pana cand va hotarati sa coaceti turta dulce cu miere.

Pe blatul infainat impartiti aluatul in doua bucati, intindeti foi de 4-5 mm si decupati cu formele dorite. Transferati turtele dulci intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coaceti-le 8-10 minute la 170 de grade C, cuptor preincalzit.

Lasati-le la racit in tava, apoi decorati-le cu glazura regala.

Glazura regala (royal icing) se prepara simplu. Separati oul cu grija si bateti albusul usor cu o furculita pana se formeaza spuma deasupra, apoi adaugati sucul de lamaie si zharul pudra cernut. Zaharul trebuie sa fie cumparat deoarece contine amidon si este necesar pentru consistenta glazurii. De asemenea, trebuie cernut pentru a elimina cristalele mai mari care vor strica aspectul fin al glazurii.

Amestecati apoi cu un mixer de mana cateva minute pana obtineti o glazura lucioasa si omogena. Glazura regala este gata. Eu am impartit-o in 3 boluri si am adaugat colorant rosu si verde in doua dintre ele iar in ultimul am pastrat culoarea alba a glazurii.

Folositi coloranti de calitate, gel sau praf pentru ca acestia nu modifica prea mult consistenta glazurii. Daca vi se pare prea tare, adaugati, cu grija cateva picaturi de apa iar daca este moale, mai adaugati zahar.

Decorati turta dulce cu miere dupa imaginatie si lasati-o la uscat la temperatura camerei. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise