autor:

Alina Gabriela B.

» » , Retete de Craciun, Retete de post

Turta dulce (de post)

Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2013

Ingrediente
500 g faina, 200 g zahar, 100 g miere topita, 200 g margarina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita coaja rasa de portocala, esenta de vanilie, zahar (pt pudrat), bomboane decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se topesc margarina,zaharul si mierea,la foc mic. Intre timp punem faina intr-un bol mai mare,face o mica adancitura in mijlocul ei si adaugam bicarbonatul de sodiu stins in putina zeama de lamaie sau otet,scortisoara,esenta de vanilie si coaja de portocale. Luam vasul de pe foc si adaugam compozitia peste faina,amestecam bine pana obtinem un aluat avand consistenta unei plastiline moi si dupa lasam aproximativ jumatate de ora la racit.



In acest timp, incalzim cuptorul la 200 grade C si pregatim tava. Dupa ce s-a racit aluatul se intinde cu sucitorul intr-o foaie groasa,aproximativ jumatate de centimetru si se taie cu formele. Se asaza in tava acoperita cu foaie de copt timp de 10-12 minute la 180 grade C. Se scoate tava,se lasa turtitele sa se racoreasca si dupa se pot orna.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Varza dulce la cuptor-de post

Varza dulce la cuptor-de post

Taiem verzele fideluta, saram si apoi framantam bine cu ajutorul mainilor pana cand varza se inmoaie.

11 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

O reteta foarte simpla pentru o prajiturica super gustoasa. Fructele confiate se stropesc cu 100

6 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Alina Gabriela B.

    Alina Gabriela B. (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2013

    Este gustoasa si usor de preparat.

  • Fara foto

    Leontina Mocanu , 11 decembrie 2013

    cred ca este foarte bun,voi incerca neaparat reteta

  • Alina Gabriela B.

    Alina Gabriela B. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

    O saptamana depozitata in cutii.

    • Fara foto

      Floroaia Vasile , 10 decembrie 2013

      Cat timp se poate pastra?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 g miere topita
  • 200 g margarina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • esenta de vanilie
  • zahar (pt pudrat)
  • bomboane decor

Raporteaza reteta

Retete
de Alina Gabriela B.
Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată

Reţeta este pentru 20 de brioşe. Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Soté de spanac cu usturoi

Soté de spanac cu usturoi

Spanacul se alege, se spala bine in cateva ape,dupa care se pune la fiert in apa cu sare si se lasa

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Intr-un vas se pune apa la fiert cu un praf de sare. Dupa ce a dat in clocot adaugam pastele si le

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)

Este gustoasa si usor de preparat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, caise si ananas