Turta dulce (de post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Turta dulce (de post)

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 g miere topita
  • 200 g margarina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • esenta de vanilie
  • zahar (pt pudrat)
  • bomboane decor

Mod de preparare

Intr-un vas se topesc margarina,zaharul si mierea,la foc mic. Intre timp punem faina intr-un bol mai mare,face o mica adancitura in mijlocul ei si adaugam bicarbonatul de sodiu stins in putina zeama de lamaie sau otet,scortisoara,esenta de vanilie si coaja de portocale. Luam vasul de pe foc si adaugam compozitia peste faina,amestecam bine pana obtinem un aluat avand consistenta unei plastiline moi si dupa lasam aproximativ jumatate de ora la racit.

In acest timp, incalzim cuptorul la 200 grade C si pregatim tava. Dupa ce s-a racit aluatul se intinde cu sucitorul intr-o foaie groasa,aproximativ jumatate de centimetru si se taie cu formele. Se asaza in tava acoperita cu foaie de copt timp de 10-12 minute la 180 grade C. Se scoate tava,se lasa turtitele sa se racoreasca si dupa se pot orna.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor