autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Turte cu branza fondue

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2014

Ingrediente
400 gr faina, 20 gr drojdie, 2 lingurite zahar, 1 lingurita chimen, sare, 1/2 cana de apa, 2 linguri ulei, 1 cutie branza fondue Delaco

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.
Turnam faina cernuta intr-un bol.
Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina, dar si chimenul si putina sare.
Amestecam usor cu mana, apoi punem apa treptat, framantam pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de modelat.
La final picuram uleiul si mai framantam circa 2 minute.
Acoperim bolul cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca la loc cald circa o ora.
Dupa ce a trecut acest timp, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in 7 bile egale.
Luam fiecare bila si intindem o foaie potrivit da subtire.
Pe o jumatate din foaie punem o lingura de branza, venim cu cealalta jumatate de aluat deasupra iar capetele le presam cu o furculita. Procedam astfel pana terminam toate turtele.
Incingem o tigaie antiaderenta, punem cate doua turte si le rumenim frumos pe ambele parti.
Cand sunt gata le scoatem pe un platou si le servim calde fie simple, fie cu o salata, un gratar sau ce va mai place!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu branza fondue" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Sufleu de cascaval

Sufleu de cascaval

În primul rând pregătim sosul Bechamel, ca să aibă timp să se răcească. Punem untul

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Aperitiv

Aperitiv "Omuleti"

Am numit acest aperitiv "omuleti".Defapt nu eu l-am numit asa ci un prieten de familie care s-a laudat

4 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 19 februarie 2014

    Elena, Laura va multumesc :)

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 18 februarie 2014

    bune, foarte bune! nu te poti opri din mancat! :)))

  • Fara foto

    Elena Covăcel , 22 ianuarie 2014

    sit la fel ca la mama acasa

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • 1/2 cana de apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 cutie branza fondue Delaco

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Elena, Laura va multumesc :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cascaval pane surpriza