autor:

gaby_d

» » Aperitive

Turte cu branza si marar

Autor: gaby_d (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gaby_d (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2016

Ingrediente
Ingrediente Turte cu branza si marar, , Aluat turte, 500 g faina, 10 g drojdie uscata, 40 g unt la temperatura camerei, 2 linguri ulei de masline, o lingurita zahar, un ou, 1/2 lingurita sare, 250 ml lapte caldut, Umplutura, 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris, pentru a lega bine umplutura), 200 g telemea de oaie, marar verde tocat, o lingurita zahar, 1/2 plic zahar vanilat, sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele.

Aluat turte

Pregateste aluatul punand faina, drojdia, sarea, zaharul, untul si oul intr-un bol.

Adauga, treptat, laptele caldut, omogenizand, pana ce obtii un aluat elastic si ferm. Daca e cazul mai adauga fie putin lapte, fie faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii).

Adauga putin cate putin uleiul si framanta timp de 8-10 minute.

Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l la loc cald pana-si dubleaza volumul.

Imparte aluatul in zece bile egale.

Presara faina pe blatul de lucru si intinde o bila de aluat cu sucitorul.

Pune o lingura de umplutura de branza.

Aduna aluatul deasupra umpluturii formand o boceluta, strange bine capetele, apoi intinde cu sucitorul usor, sa aplatizezi bila (fara a iesi umplutura prin toate partile)

Incinge bine o tigaie de teflon si coace turta pe ambele parti pana ce e rumenita frumos.

Procedeaza la fel cu toate bilele de aluat </div>
                    <meta itemprop=
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Corabioare de Cartofi

Corabioare de Cartofi

Cartofii se spala, curata si se pun la fiert, cand sunt gata se scot se dau printr-un jet de apa

14 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
PLACINTA CU VARZA

PLACINTA CU VARZA

Se face aluatul exact ca la tarta cu bacon si ceapa, adica: se amesteca drojdia cu zaharul, pana

41 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    gaby_d , 12 februarie 2018

    Cristina, inseamna ca le-ai facut prea groase sau ai dat focul la prea mare si nu au avut timp sa se faca in interior. Tocmai de aceea am pus poza cu interiorul, ale mele nu sunt crude :)

  • Fara foto

    Cristina , 26 august 2016

    Au iesit crude. Cred ca trebuie facute in ulei mai bine. Sau trebuie acoperita tigaia?!?

  • Fara foto

    Skippy , 01 august 2016

    bun , si dupa ce ai facut asta ce faci cu turtele?

    • Fara foto

      Eugenia d , 21 iulie 2016

      Cum se coc?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

16 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente Turte cu branza si marar
  • Aluat turte
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 40 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • un ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • Umplutura
  • 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris
  • pentru a lega bine umplutura)
  • 200 g telemea de oaie
  • marar verde tocat
  • o lingurita zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de gaby_d
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat

27 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar. Adauga galbenusurile

17 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse
Chec in doua culori

Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

gaby_d

Cristina, inseamna ca le-ai facut prea groase sau ai dat focul la prea mare si nu au avut timp sa se faca in interior. Tocmai de aceea am pus poza cu interiorul, ale mele nu sunt crude :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Caponata siciliana