autor:

gaby_d

» » Aperitive

Turte cu branza si marar

Autor: gaby_d (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gaby_d (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2016

Ingrediente
Ingrediente Turte cu branza si marar, , Aluat turte, 500 g faina, 10 g drojdie uscata, 40 g unt la temperatura camerei, 2 linguri ulei de masline, o lingurita zahar, un ou, 1/2 lingurita sare, 250 ml lapte caldut, Umplutura, 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris, pentru a lega bine umplutura), 200 g telemea de oaie, marar verde tocat, o lingurita zahar, 1/2 plic zahar vanilat, sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele.

Aluat turte

Pregateste aluatul punand faina, drojdia, sarea, zaharul, untul si oul intr-un bol.

Adauga, treptat, laptele caldut, omogenizand, pana ce obtii un aluat elastic si ferm. Daca e cazul mai adauga fie putin lapte, fie faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii).

Adauga putin cate putin uleiul si framanta timp de 8-10 minute.

Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l la loc cald pana-si dubleaza volumul.

Imparte aluatul in zece bile egale.

Presara faina pe blatul de lucru si intinde o bila de aluat cu sucitorul.

Pune o lingura de umplutura de branza.

Aduna aluatul deasupra umpluturii formand o boceluta, strange bine capetele, apoi intinde cu sucitorul usor, sa aplatizezi bila (fara a iesi umplutura prin toate partile)

Incinge bine o tigaie de teflon si coace turta pe ambele parti pana ce e rumenita frumos.

Procedeaza la fel cu toate bilele de aluat </div>
                    <meta itemprop=
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Galuste de cartofi

Galuste de cartofi

Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Dupa ce sunt aproape fierti, deasupra lor se presara

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Praz umplut cu crema de tofu

Praz umplut cu crema de tofu

Prazul se spala bine. Se taie partea verde si se da deoparte. Se foloseste numai partea alba. Se

3 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina , 26 august 2016

    Au iesit crude. Cred ca trebuie facute in ulei mai bine. Sau trebuie acoperita tigaia?!?

  • Fara foto

    Skippy , 01 august 2016

    bun , si dupa ce ai facut asta ce faci cu turtele?

  • Fara foto

    Eugenia d , 21 iulie 2016

    Cum se coc?

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

12 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente Turte cu branza si marar
  • Aluat turte
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 40 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • un ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • Umplutura
  • 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris
  • pentru a lega bine umplutura)
  • 200 g telemea de oaie
  • marar verde tocat
  • o lingurita zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de gaby_d
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat

23 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar. Adauga galbenusurile

13 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Cristina

Au iesit crude. Cred ca trebuie facute in ulei mai bine. Sau trebuie acoperita tigaia?!?

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Dovlecei umpluti cu branza