Turte cu branza si marar

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Turte cu branza si marar

Ingrediente

  • Ingrediente Turte cu branza si marar
  • Aluat turte
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 40 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • un ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • Umplutura
  • 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana ; daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris, pentru a lega bine umplutura)
  • 200 g telemea de oaie
  • marar verde tocat
  • o lingurita zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele.

Aluat turte

Pregateste aluatul punand faina, drojdia, sarea, zaharul, untul si oul intr-un bol.

Adauga, treptat, laptele caldut, omogenizand, pana ce obtii un aluat elastic si ferm. Daca e cazul mai adauga fie putin lapte, fie faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii).

Adauga putin cate putin uleiul si framanta timp de 8-10 minute.

Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l la loc cald pana-si dubleaza volumul.

Imparte aluatul in zece bile egale.

Presara faina pe blatul de lucru si intinde o bila de aluat cu sucitorul.

Pune o lingura de umplutura de branza.

Aduna aluatul deasupra umpluturii formand o boceluta, strange bine capetele, apoi intinde cu sucitorul usor, sa aplatizezi bila (fara a iesi umplutura prin toate partile)

Incinge bine o tigaie de teflon si coace turta pe ambele parti pana ce e rumenita frumos.

Procedeaza la fel cu toate bilele de aluat

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure