autor:

gaby_d

» » Aperitive

Turte cu branza si marar

Autor: gaby_d (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gaby_d (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2016

Ingrediente
Ingrediente Turte cu branza si marar, , Aluat turte, 500 g faina, 10 g drojdie uscata, 40 g unt la temperatura camerei, 2 linguri ulei de masline, o lingurita zahar, un ou, 1/2 lingurita sare, 250 ml lapte caldut, Umplutura, 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris, pentru a lega bine umplutura), 200 g telemea de oaie, marar verde tocat, o lingurita zahar, 1/2 plic zahar vanilat, sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele.

Aluat turte

Pregateste aluatul punand faina, drojdia, sarea, zaharul, untul si oul intr-un bol.

Adauga, treptat, laptele caldut, omogenizand, pana ce obtii un aluat elastic si ferm. Daca e cazul mai adauga fie putin lapte, fie faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii).

Adauga putin cate putin uleiul si framanta timp de 8-10 minute.

Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l la loc cald pana-si dubleaza volumul.

Imparte aluatul in zece bile egale.

Presara faina pe blatul de lucru si intinde o bila de aluat cu sucitorul.

Pune o lingura de umplutura de branza.

Aduna aluatul deasupra umpluturii formand o boceluta, strange bine capetele, apoi intinde cu sucitorul usor, sa aplatizezi bila (fara a iesi umplutura prin toate partile)

Incinge bine o tigaie de teflon si coace turta pe ambele parti pana ce e rumenita frumos.

Procedeaza la fel cu toate bilele de aluat </div>
                    <meta itemprop=
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata Mexicana de Porumb

Salata Mexicana de Porumb

Se amesteca ingredientele si se asezoneaza cu piper si sare, dupa gust.

6 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Rulada de conopida

Rulada de conopida

Mod de preparare: Conopida se desface in buchetele se spala si se pune la fiert in apa sarata. Dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina , 26 august 2016

    Au iesit crude. Cred ca trebuie facute in ulei mai bine. Sau trebuie acoperita tigaia?!?

  • Fara foto

    Skippy , 01 august 2016

    bun , si dupa ce ai facut asta ce faci cu turtele?

  • Fara foto

    Eugenia d , 21 iulie 2016

    Cum se coc?

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

15 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente Turte cu branza si marar
  • Aluat turte
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 40 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • un ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • Umplutura
  • 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris
  • pentru a lega bine umplutura)
  • 200 g telemea de oaie
  • marar verde tocat
  • o lingurita zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de gaby_d
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat

23 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar. Adauga galbenusurile

16 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse
Chec in doua culori

Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Cristina

Au iesit crude. Cred ca trebuie facute in ulei mai bine. Sau trebuie acoperita tigaia?!?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ciuperci coapte la grill
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania