autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Turte de dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 portii): 30 gr. unt, , 2 linguri zahar pudra, , 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert si presat), , 1 ou (batut usor), , 1/2 ceasca lapte, , 2 1/2 cesti de faina, , 1 praf de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine zaharul cu untul, apoi se incorporeaza dovleacul, oul si laptele. Se adauga faina, amestecand usor, pana ce se obtine un aluat moale. Se pune aluatul pe o planseta infainata, se framanta usor si se intinde (cu mana) o foaie rotunda, de circa 2 cm grosime. Se inmoaie un pahar (o forma rotunda) in faina si se taie cercuri din aluat. Se unge tava cu grasime, se aseaza \"turtele\", se ung cu putin lapte si se coc - in cuptorul incins - circa 10-12 minute. Se servesc calde, cu unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Boema de post

Prajitura Boema de post

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete Blat:

27 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura Cu Malai Si Stafide

Prajitura Cu Malai Si Stafide

Topiti untul, lasati-l sa se racoreasca putin apoi amestecati-l cu zaharul pana obtineti o pasta

14 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 portii): 30 gr. unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert si presat)
  • 1 ou (batut usor)
  • 1/2 ceasca lapte
  • 2 1/2 cesti de faina
  • 1 praf de copt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajiturele cu umplutura de nuca