autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Turte de dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 portii): 30 gr. unt, , 2 linguri zahar pudra, , 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert si presat), , 1 ou (batut usor), , 1/2 ceasca lapte, , 2 1/2 cesti de faina, , 1 praf de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine zaharul cu untul, apoi se incorporeaza dovleacul, oul si laptele. Se adauga faina, amestecand usor, pana ce se obtine un aluat moale. Se pune aluatul pe o planseta infainata, se framanta usor si se intinde (cu mana) o foaie rotunda, de circa 2 cm grosime. Se inmoaie un pahar (o forma rotunda) in faina si se taie cercuri din aluat. Se unge tava cu grasime, se aseaza \"turtele\", se ung cu putin lapte si se coc - in cuptorul incins - circa 10-12 minute. Se servesc calde, cu unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulețe de vanilie

Cornulețe de vanilie

Ingredientele se amestecă și se frământă bine. Coca obtinută o împărțim în

5 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu este o prajitura foarte apreciata in familia noastra, o facem si pentru mese festive(atunci

3 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 portii): 30 gr. unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert si presat)
  • 1 ou (batut usor)
  • 1/2 ceasca lapte
  • 2 1/2 cesti de faina
  • 1 praf de copt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema