autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Turte de dovleac

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
30 gr. unt, 2 linguri zahar pudra, 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert si presat), 1 ou (batut usor), 1/2 ceasca lapte, 2 1/2 cesti de faina, 1 praf de copt.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca bine zaharul cu untul, apoi se incorporeaza dovleacul, oul si laptele. Se adauga faina, amestecand usor, pana ce se obtine un aluat moale. Se pune aluatul pe o planseta infainata, se framanta usor si se intinde (cu mana) o foaie rotunda, de circa 2 cm grosime. Se inmoaie un pahar (o forma rotunda) in faina si se taie cercuri din aluat. Se unge tava cu grasime, se aseaza \"turtele\", se ung cu putin lapte si se coc - in cuptorul incins - circa 10-12 minute. Se servesc calde, cu unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Incepem cu aluatul:se pune faina intr-un bol cu laptele caldut(creste mai repede coca)si drojdia,separat

26 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciocolată cu nucă de cocos  pentru măicuţa

Ciocolată cu nucă de cocos pentru măicuţa

Se cern împreună cacaua cu laptele praf şi se amestecă bine. Se pun zahărul şi apa în cratiţă

18 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 30 gr. unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert si presat)
  • 1 ou (batut usor)
  • 1/2 ceasca lapte
  • 2 1/2 cesti de faina
  • 1 praf de copt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)