autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Turte de dovleac

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
30 gr. unt, 2 linguri zahar pudra, 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert si presat), 1 ou (batut usor), 1/2 ceasca lapte, 2 1/2 cesti de faina, 1 praf de copt.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca bine zaharul cu untul, apoi se incorporeaza dovleacul, oul si laptele. Se adauga faina, amestecand usor, pana ce se obtine un aluat moale. Se pune aluatul pe o planseta infainata, se framanta usor si se intinde (cu mana) o foaie rotunda, de circa 2 cm grosime. Se inmoaie un pahar (o forma rotunda) in faina si se taie cercuri din aluat. Se unge tava cu grasime, se aseaza \"turtele\", se ung cu putin lapte si se coc - in cuptorul incins - circa 10-12 minute. Se servesc calde, cu unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine cu glazura de caramel

Amandine cu glazura de caramel

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara

8 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu cocus

Fursecuri cu cocus

Intr-un bol se pun toate ingridentele se taie margarina bucatele si se amesteca cu restul componenetelor

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 30 gr. unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert si presat)
  • 1 ou (batut usor)
  • 1/2 ceasca lapte
  • 2 1/2 cesti de faina
  • 1 praf de copt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
sarlota de iaurt cu capsuni