Se face o cocă tare, se întinde o foaie subţire, se taie în romburi sau pătrate şi se coc pe plita incinsă sau mai modern într-o cratiţă de teflon fără ulei sau alte adaosuri. Se pun una peste alta şi se dau la rece. Este de preferat să se pregătească cu o zi, două înainte.
Se fierbe grâul cu apă cu sare, fără să se scadă prea mult. Se face siropul Apa se fierbe cu zahărul 5 minute se adaugă mirodeniile şi nuca.
În ziua Ajunul Crăciunului se aştern pe un platou 2 staturi de turte, peste ele se pune un strat de 2-3 cm de grâu şi se stropesc cu 1-2 polonice de sirop. Deasupra se mai poate presăra scorţişoară şi nucă mărunţită. Aceste turte sunt tot ce se mănâncă în această zi.
Sunt zone în ţară unde 10-15 farfurioare cu turte împreună cu un colac şi o lumânare aprinsă, se împart între vecini şi rude în această zi de Ajunul Crăciunului.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii