Punem faina intr-un vas, punem sarea si apa calduta si facem un aluat mai moale bun de intins foaie. Luam bucati din aluat si facem sul pe care il taiem in bucati mici de marimea unei nuci, le dam cu multa faina ca sa nu faca crusta,la fel procedam si cu restul de aluat.Din bucatile taiate intndem foaie subtire. Incalzim cuptorul si coacem turtele pe dosul tavii.
Siropul:
Se moaie turtele in siropul firbinete lasat la foc mic pe aragaz si se aseaza pe platou,un rind de turte si un rind de nuca macinata amestecata cu zahar. Dupa ce ati terminat operatiunea, se acopera cu celofan pina adoua zi, dupa care se portioneaza dupa preferinta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii