autor:

Poliana

» » , Aperitive, Aperitive

Turtite de dovlecel

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 octombrie 2012

Ingrediente
2 dovlecei medii, 2 morcovi, 2 cepe verzi, cateva fire de patrunjel si marar, 150 gr branza telemea, 2 oua mari, 7-8 linguri pesmet, 2 linguri faina, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Totul se face foarte repede, aveti nevoie de robot si razatoare ca sa mearga treaba struna. Daca nu aveti robot, o sa lucrati putin mai mult pentru ca va trebui sa taiati marunt legumele, dar nici asta nu dureaza prea mult.

Morcovul il curatam si-l taiem bucati mari, il aruncam in robot. Ceapa o curatam, o taiem jumatati si o aruncam peste morcov. Pornim robotul si le maruntim bine. Daca nu aveti robot, sau nu vreti sa-l puneti in functiune pentru ca mai apoi sa aveti ce spala, atunci taiati legumele marunt cu cutitul.

Trecem la dovlecel...il spalam bine, il curatam de coaja si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Patrunjelul si mararul le tocam marunt, apoi dam si branza prin razatoare si le punem toate peste dovlecel.

In castronul cu dovlecelul adaugam morcovul si ceapa maruntite, spargem ouale, punem pesmetul si faina, sare si piper dupa gust si formam o compozitie omogena. Daa, mai simplu de atat nici ca putea fi.

Compozitia va fi putin moale, dar asa si trebuie. Nu va fi nicio problema la coacere deoarece oul si pesmetul sunt puse acolo ca sa-si faca treaba de 'legare'.

Incingem o tigaie cu ulei, si punem cate o lingura (plina bine) din compozitie in tigaie. Nu am cronometrat exact cat le-am lasat la copt, dar cate 3-4 minute pe fiecare parte cred ca sunt suficiente, avand in vedere ca nu avem de a face cu carne aici :P

Cand sunt rumenite bine le scoatem pe un platou cu servetele absorbante, si le lasam putin la racorit.

Noi le-am servit cu parmezan ras si cu salata. Voi puteti sa adaugati ce va face placere langa ele. Oricum sunt delicioase, si pot fi mancate asa simplu.
Iar am fost scurta, dar nu am avut prea multe de zis la o asa reteta simpla. Acum imi raman doar cuvintele de lauda (nu la adresa mea :P) pentru ca a iesit o mancarica asa buna, si va las in compania pozelor.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite de dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci pane

Ciuperci pane

Se aleg ciuperci mari si sanatoase. Se curata de pielita,se indeparteaza codita,se spala si se

4 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive
Briose cu dovlecel

Briose cu dovlecel

Intr-un bol se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dau dovleceii pe razatoare si se scurg

4 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diddi Ment (Bucatar) , 16 iunie 2015

    Super idee. Fac si eu.

  • Corina_Bou

    Corina_Bou (Bucatar) , 24 iunie 2014

    Numai ce le-am incercat si eu au iesit super... pentru un plus de savoare le-am servit cu sos de usturoi si smintina.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2013

    Foarte aromate*****

    • Fara foto

      Stoean Pirlea , 03 septembrie 2013

      delicioase.NOTA 10.

    • Fara foto

      Delia Bogdan , 30 august 2013

      am sa vin la tine la masa ha haha ha haa.

    • Fara foto

      Elena Laura Nicolae , 30 august 2013

      aseara le-am facut si tare delicioase daca faci sos de usturoi separat.

    • Fara foto

      Mihaela Teodorescu , 14 august 2013

      The suna ''gustoso'', mi a-ti dat o idee pt diseara o sa incerc si see you putin usturoi, multumim.

    • Fara foto

      Clara Cazacu , 19 mai 2013

      o sa le incerc si eu.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2012

      Delicioase!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura marmorata cu prune

Prajitura marmorata cu prune

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul.

12 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Peanut Caramel Brownies

Peanut Caramel Brownies

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt. Ciocolata

27 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o

50 voturi    4 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Diddi Ment (Bucatar)

Super idee. Fac si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
PLACINTA CU VARZA