autor:

Mihaela11

» » Budinci

"Um Ali" 2

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 14 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 14 octombrie 2013

Ingrediente
Desertul “Um Ali” este una dintre cele mai populare dulciuri arabesti., E foarte aromat si consistent,nelipsit de la ocaziile speciale si de la restaurantele hotelurilor de 5 stele din lumea araba., Practic este o budinca de paine care se poate prepara din paine ,cornuri,aluat de placinta sau aluat frantuzesc., Este un desert specific Egiptului., Exista mai multe legende referitoare la originea acestui desert., In timpul ocupatiei otomane sultanul care vana in delta Nilului a avut pofta de un desert., S-a oprit intr-un mic sat. Acolo pentru a-i face pe plac sultanului satenii au rugat-o pe cea mai vestita bucatareasa sa pregateasca ceva special., Aceasta a incropit un desert din ce a avut in casa: putina paine uscata inmuiata in lapte cu zahar nuca de cocos,fistic,migdale., Se povesteste ca atat de mult i-a placut sultanului acest desert ca la urmatoarea vizita in sat a cerut sa fie servit cu “Um Ali”., O alta legenda spune ca Um Ali a fost prima sotie a sultanului Ezz El Din Aybek., Dupa moartea sultanului aceasta a pus la cale un complot pentru a ucide cea de-a doua sotie a sultanului si in cinstea reusitei ar fi facut acest desert si l-ar fi impartit supusilor., Pentru prietenele de pe site care s-au plans ca mancarurile arabe sunt foarte laborioase ,iata o reteta foarte simpla si aromata., Avem nevoie de:, -8 felii de paine toast, -3 pahare de lapte, -1 pahar de zahar, -1 pahar de smantana grasa( l.araba:”ghemar”), -1/2 pahar de stafide, -1/2 pahar fulgi de nuca de cocos, -1/4 pahar de migdale zdrobite, -1/2 pahar fistic zdrobit, -2 linguri apa de roze, -2 linguri apa de flori de portocal, -4 linguri scortisoara macinata, -un vas termorezistent 25/35 cm

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Painea se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se aseaza in vasul termorezistent.
Se presara cu stafidele,fulgii de cocos,midalele,fisticul ,zaharul( se pastreaza 3 linguri de zahar pentru smantaman) si scotisoara.
Laptele se pune la fiert si cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga apa de roze si apa de flori de portocal.
Se toarna peste paine.
Smantana se freaca bine cu 3 linguri de zahar si se repartizeaza uniform peste painea cu lapte.
Se presara cu scortisoara si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 20 de minute sau pana s-a rumenit.
Se decoreaza dupa gust si imaginative.
Se servese calda!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Um Ali" 2" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci

"Um Ali"-Prajitura "Mama lui Ali"

Aluatul de foi de placinta se scoate din congelator cu o seara inainte si se lasa in frigider pana

16 voturi    10 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Budinca cu branza si ciuperci

Budinca cu branza si ciuperci

Se pregatesc foile de clatite. Intr-o tigaie se prajeste ceapa sa fie sticloasa, se adauga ciupercile

9 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Muraru Ana , 18 mai 2014

    pentru siguranta, pune in tava hartie de copt, chiar daca torni lichid

  • Fara foto

    Maria Tudor , 05 martie 2014

    Va trebui sa incerc si apoi sa-mi spun parerea. Pare usor de facut,numai ca nu stiu daca va iesi usor din tava. S-ar putea rupe;painea inmuiata nu e un suport prea solid,chiar daca se coace putin!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    trebuie sa fie foarte buna, cu atatea arome!

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 16 octombrie 2013

      Am sa incerc si varianta asta neaparat

    • Fara foto

      Hania Abdelmageed , 15 octombrie 2013

      pentru siguranta, pune in tava hartie de copt, chiar daca torni lichid

    • Fara foto

      Aida Abdelhafiz , 15 octombrie 2013

      pentru siguranta, pune in tava hartie de copt, chiar daca torni lichid

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 15 octombrie 2013

      Egiptenii nu folosesc piine decit pentru Eish al saray,aici ori folosesc aluat frantuzesc ori foi speciale subtiri

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Desertul “Um Ali” este una dintre cele mai populare dulciuri arabesti.
  • E foarte aromat si consistent,nelipsit de la ocaziile speciale si de la restaurantele hotelurilor de 5 stele din lumea araba.
  • Practic este o budinca de paine care se poate prepara din paine ,cornuri,aluat de placinta sau aluat frantuzesc.
  • Este un desert specific Egiptului.
  • Exista mai multe legende referitoare la originea acestui desert.
  • In timpul ocupatiei otomane sultanul care vana in delta Nilului a avut pofta de un desert.
  • S-a oprit intr-un mic sat. Acolo pentru a-i face pe plac sultanului satenii au rugat-o pe cea mai vestita bucatareasa sa pregateasca ceva special.
  • Aceasta a incropit un desert din ce a avut in casa: putina paine uscata inmuiata in lapte cu zahar nuca de cocos,fistic,migdale.
  • Se povesteste ca atat de mult i-a placut sultanului acest desert ca la urmatoarea vizita in sat a cerut sa fie servit cu “Um Ali”.
  • O alta legenda spune ca Um Ali a fost prima sotie a sultanului Ezz El Din Aybek.
  • Dupa moartea sultanului aceasta a pus la cale un complot pentru a ucide cea de-a doua sotie a sultanului si in cinstea reusitei ar fi facut acest desert si l-ar fi impartit supusilor.
  • Pentru prietenele de pe site care s-au plans ca mancarurile arabe sunt foarte laborioase ,iata o reteta foarte simpla si aromata.
  • Avem nevoie de:
  • -8 felii de paine toast
  • -3 pahare de lapte
  • -1 pahar de zahar
  • -1 pahar de smantana grasa( l.araba:”ghemar”)
  • -1/2 pahar de stafide
  • -1/2 pahar fulgi de nuca de cocos
  • -1/4 pahar de migdale zdrobite
  • -1/2 pahar fistic zdrobit
  • -2 linguri apa de roze
  • -2 linguri apa de flori de portocal
  • -4 linguri scortisoara macinata
  • -un vas termorezistent 25/35 cm

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Fara foto

mira (Chef de cuisine)

trebuie sa fie foarte buna, cu atatea arome!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de cozonac