autor:

panseluta

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Un alt fel de piure

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
1 kg cartofi, 50 g unt, aprox o,5 l lapte, sare, 4-5 fire de ceapa verde, 3/4 cana de parmezan, optional marar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

- se face un piure normal de cartofi (cartofii se curata de coaja,se taie bucati si se fierb in apa cu sare,sau in abur,sau in vasele cu fierbere fara adaos de apa .Dupa care se scurg de apa, se zdrobesc si se freaca cu unt , lapte si sare ).

-se iau 4-5 fire de ceapa verde (daca nu aveti, puteti pune si o ceapa mai mica ),care se toaca,apoi se amesteca in piure,

-dupa care se rade PARMEZAN,cam 3/4 ceasca si se adauga si el la piure.

-optional se mai poate adauga, verdeata,de preferinta marar verde.Eu am pus aici pentru decor patrunjel,(dar se poate pune si in piure).
Daca ti-a placut reteta noastra "Un alt fel de piure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cartofi noi inabusiti, cu salata de varza

Cartofi noi inabusiti, cu salata de varza

Se taie cartofii în felii destul de groase. Ceapa se toaca, ardeiul si usturoiul, felii și

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Varza de Bruxelles cu orez si sos

Varza de Bruxelles cu orez si sos

Verzele se fierb aproximativ 7 minute la foc mic, apoi se scurg. Intr-o craticioara se prepara un

0 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Bun, bunut !

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Ce bun trebuie sa fie........................)))))

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Foarte bun!

    • Fara foto

      panseluta , 05 februarie 2010

      multumesc frumos.incerc-o ca e foarte bun.merge si cu ceapa normala.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Super delicios.Felicitari! Mihaela

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Apetisant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • aprox o,5 l lapte
  • sare
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 3/4 cana de parmezan
  • optional marar

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Batoane dulci de ovăz