autor:

Crystyna

» » Dulciuri diverse

Unt de nuci

Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2012

Ingrediente
- 2 căni miez de nucă, - apă, - 1/4 linguriţă sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Nucile, se coc la 140 grade, până se rumenesc putin. Se pun în blender şi se adaugă apa şi sarea. Folosiţi atâta apă câtă este necesară pentru a le da consistenţa dorită. Dacă observaţi că aţi pus prea multă apă, mai adăugaţi nuci pentru a ajunge la consistenţa dorită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
prajitura cu ciocolata si zmeura

prajitura cu ciocolata si zmeura

Mod de preparare: Untul, cafeaua, 80 ml apa si zaharul se pun la incalzit. Se ia de pe foc, se

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tarta Brownie

Tarta Brownie

1. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si sarea, apoi le dam deoparte. 2. Intr-o cratita

29 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    stiven (Maestru bucatar):

    Pai daca coci nucile ale nu mai ramane nimic din beneficiile lor, pur si simplu le distrugi !

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ramona Pascu , 02 iulie 2014

    Este indicat sa tinem miezul de nuca peste noapte la inmuiat in apa. Dimineata, apa scursa e maro, se elimina din iodul in exces. Si miezul devine mult mai fraged.

  • Fara foto

    Frunza Livia , 23 iunie 2014

    Miine voi incerca reteta şi va spun rezultatul.

  • Fara foto

    Cucolos Adriana , 22 iunie 2014

    Cu lingura, pe p]ie prăjită, oricum trebuie sa fie tare bun

    • Fara foto

      Cucolos Adriana , 22 iunie 2014

      bun o sa fac si eu este bun pentru inima

    • Fara foto

      Giu Llie , 22 iunie 2014

      Cu gura :))

    • Bonta_Anica

      Bonta_Anica (Maestru bucatar) , 03 octombrie 2013

      bun,bunnnnnnnnnn

    • Fara foto

      Ecaterina Vereanu , 02 octombrie 2013

      si cum il mancam?

    • Fara foto

      Gioia Ifrim , 02 octombrie 2013

      wow

    • Fara foto

      Printesa Diana , 02 octombrie 2013

      sa vad reteta asta ???

    • Fara foto

      Adrian , 02 octombrie 2013

      Daca inlocuiti apa cu laptele iese si mai bun :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • - 2 căni miez de nucă
  • - apă
  • - 1/4 linguriţă sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Crystyna
Mish-mash - omletă

Mish-mash - omletă

1. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Apoi se căleşte în ulei. 2. Roşiile şi ardeii se

36 voturi    7 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

1. Faceţi aluatul, întindeţi şi-l faceţi blat rotund. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. 2. Adăugaţi

35 voturi    17 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza Florentina

Pizza Florentina

1. Aşezaţi blaturile pe tavă. Apoi ungeti cu sosul de roşii. 2. Aşezaţi: şunca, salamul,

23 voturi    5 comentarii
45 min
Paste si pizza

Bonta_Anica (Maestru bucatar)

bun,bunnnnnnnnnn

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Castane cu ciocolata