autor:

Crystyna

» » Dulciuri diverse

Unt de nuci

Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2012

Ingrediente
- 2 căni miez de nucă, - apă, - 1/4 linguriţă sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Nucile, se coc la 140 grade, până se rumenesc putin. Se pun în blender şi se adaugă apa şi sarea. Folosiţi atâta apă câtă este necesară pentru a le da consistenţa dorită. Dacă observaţi că aţi pus prea multă apă, mai adăugaţi nuci pentru a ajunge la consistenţa dorită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • stiven (Maestru bucatar):

    Pai daca coci nucile ale nu mai ramane nimic din beneficiile lor, pur si simplu le distrugi !

  • 10 comentarii

  • Ramona Pascu , 02 iulie 2014

    Este indicat sa tinem miezul de nuca peste noapte la inmuiat in apa. Dimineata, apa scursa e maro, se elimina din iodul in exces. Si miezul devine mult mai fraged.

  • Frunza Livia , 23 iunie 2014

    Miine voi incerca reteta şi va spun rezultatul.

  • Cucolos Adriana , 22 iunie 2014

    Cu lingura, pe p]ie prăjită, oricum trebuie sa fie tare bun

    • Cucolos Adriana , 22 iunie 2014

      bun o sa fac si eu este bun pentru inima

    • Giu Llie , 22 iunie 2014

      Cu gura :))

    • Bonta_Anica

      Bonta_Anica (Maestru bucatar) , 03 octombrie 2013

      bun,bunnnnnnnnnn

    • Ecaterina Vereanu , 02 octombrie 2013

      si cum il mancam?

    • Gioia Ifrim , 02 octombrie 2013

      wow

    • Printesa Diana , 02 octombrie 2013

      sa vad reteta asta ???

    • Adrian , 02 octombrie 2013

      Daca inlocuiti apa cu laptele iese si mai bun :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • - 2 căni miez de nucă
  • - apă
  • - 1/4 linguriţă sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Crystyna
Mish-mash - omletă

Mish-mash - omletă

1. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Apoi se căleşte în ulei. 2. Roşiile şi ardeii se

36 voturi    7 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

1. Faceţi aluatul, întindeţi şi-l faceţi blat rotund. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. 2. Adăugaţi

35 voturi    17 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza Florentina

Pizza Florentina

1. Aşezaţi blaturile pe tavă. Apoi ungeti cu sosul de roşii. 2. Aşezaţi: şunca, salamul,

23 voturi    5 comentarii
45 min
Paste si pizza

Bonta_Anica (Maestru bucatar)

bun,bunnnnnnnnnn

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Napolitane cu crema de eugenii