Urzici cu orez si usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Urzici cu orez si usturoi

Ingrediente

  • - 7 gramezi de urzici
  • - 5 catei de usturoi
  • - 2 cepe mici
  • - 1 mana de orez
  • - 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • - 1 cana apa
  • - 1 lingurita boia dulce
  • - 1 lingurita busuioc
  • - sare si piper

Mod de preparare

Urzicile se spala foarte bine in 6-7 ape poate chiar mai mult. Intr-o oala cu apa clocotita si putina sare se adauga urzicile.Se lasa la fiert pentru aproximativ 5 minute.

Dupa ce urzicile au fiert se pun intr-o strecuratoare si dupa ce se racesc putin, cu ajutorul unui cutit se maruntesc ca pe vinete. Intr-o tigaie se rumeneste ceapa tocata marunt impreuna cu cele patru linguri de ulei, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul maruntit pana ce acesta se va rumeni putin. Se adauga si orezul spalat bine, se amesteca, dupa care se adauga si urzicile impreuna cu praful de boia dulce, busuioc, sare si piper. Se amesteca bine si se adauga apa.

Se tin la fiert pentru aproximativ 15 minute la foc mic, acoperite, dupa care se mai tin 5 minute fara capac pentru a se usca putin.

Asta este tot, simplu si usor. Sa aveti pofta!

Mai multe detalii puteti gasi aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/03/urzici-cu-orez-si-usturoi.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure