autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Uscatele dobrogene

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
500 g faina, 250 ml ulei, 100 g zahar, esenta de rom, esenta de vanilie, 4 pliculete zahar vanilat, un praf de sare, daca le doriti f crescute puteti pune un pic de drojdie si se lasa putin la crescut aluatul

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

59 voturi

Mod de preparare

Din ingredintele de mai sus, se prepara un aluat care se intinde astfel incat sa rezulte o foaie de cca 1/2 cm grosime.Taiati fasii foaia in lungime, apoi in latime. Depinde cat de lungi si de late doriti uscatele sa iasa. Eu le fac cam de 2cm latime si 15-16 cm lungime.

Fiecare bucata se cresteaza cu cutitul la mijloc, dupa care puteti face fiecare bucata fundita (treceti coca prin crestatura din mijloc) sau le lasati asa. Se coc in ulei mai mult si intr-o cratita mai mare, astfel ele sa \"inoate\" in timpul prajitului. Cand sunt rumenite, inseamna ca sunt gata. Se scot si se aseaza pe hartie absorbanta, apoi se aseaza pe un platou si se presara cu zahar pudra, zahar vanilat. Se servesc si fierbinti, dar si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Uscatele dobrogene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

As fi vrut sa fac Tiramisu rețeta originală, dar pana la urma am facut varianta mea. Mixam ouale

3 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Foi napolitana cu crema caramel

Foi napolitana cu crema caramel

Se topeste 1 1/2 cana zahar. Se freaca 6 oua cu 1 1/2 cana zahar. Se toarna incet peste zaharul

16 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine):

    Eu Nu le fac de post dar o sa incerc si reteta de post. Eu fac asa: faina, 1-2 oua intregi, 2-3 linguri de zahar, 2-3 linguri de smantana sau iaurt, bicarbonat sau praf de copt, 1-2 linguri de ulei. Restul operatiunilor sunt la fel.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dalila Mihu , 30 martie 2014

    felicitari pt cei ce lucreaza la Motel Cincis,ne-am simtit excelent acolo!!!

  • Fara foto

    magdalena , 17 ianuarie 2010

    reteta super bune

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Va multumesc pentru sfaturi si pentru aprecieri ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

59 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml ulei
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • daca le doriti f crescute puteti pune un pic de drojdie si se lasa putin la crescut aluatul

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

magdalena

reteta super bune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu fructe Tarta cu fructe

Se face un aluat, se tine la rece, apoi se împarte în două bucăți inegale, se întinde o foaie mare in tava unsa

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si merisoare Prajitura cu branza si merisoare

Ouale si zaharul se mixeaza bine pana cand isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa. Adaugam pe rand la compozitie uleiul si laptele. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Cosulete cu chihlimbare