Din ingredintele de mai sus, se prepara un aluat care se intinde astfel incat sa rezulte o foaie de cca 1/2 cm grosime.Taiati fasii foaia in lungime, apoi in latime. Depinde cat de lungi si de late doriti uscatele sa iasa. Eu le fac cam de 2cm latime si 15-16 cm lungime.
Fiecare bucata se cresteaza cu cutitul la mijloc, dupa care puteti face fiecare bucata fundita (treceti coca prin crestatura din mijloc) sau le lasati asa. Se coc in ulei mai mult si intr-o cratita mai mare, astfel ele sa \"inoate\" in timpul prajitului. Cand sunt rumenite, inseamna ca sunt gata. Se scot si se aseaza pe hartie absorbanta, apoi se aseaza pe un platou si se presara cu zahar pudra, zahar vanilat. Se servesc si fierbinti, dar si reci.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii