autor:

Fara foto

» » Aperitive

Vărzări moldoveneşti

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Coca: 1 kg de făină, 3-4 ouă, ceapă, 300ml lapte, 50 ml ulei sau unt, sare, 50 g zahăr, 50 g drojdie., , Umplutura: 1,5 kg varză dulce sau 1 kg varză murată, 100 g untură, 200 g ceapă, 1 g piper pisat, sare după gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

În făină se face la mijloc o gropiţă, în care se pune drojdia înmuiată puţin în lapte călduţ, amestecând până când se face ca o smântână, apoi se acoperă cu un prosop încălzit şi se ţine la loc călduţ, până începe să crească. Se adaugă apoi ouăle bătute cu puţină sare, uleiul sau untul, zahărul şi se amestecă, adăugând în acest timp restul de lapte călduţ, cât înghite făina. Se obţine astfel o cocă. Se frământă până ce aluatul se desprinde de pe mâini şi de pe vas, după care se pune la loc călduţ să crească. Când aluatul a crescut de două ori decât era iniţial, se împarte în doua şi din fiecare parte se întinde câte o foaie. Se taie patrate cu latura de 15-16 cm şi pe mijlocul acestora se adaugă umplutura de varză.
Fiecare colţ al patratului de aluat se adună spre mijloc în formă de plic, strângându-se marginile cu degetele ca să se lipească aluatul si să nu iasă varza. Vărzările se ung cu un ou bătut, se aşează pe o tavă unsă şi se lasă într-un loc călduţ pentru 10-15 minute ca să crească. Se coc apoi în cuptor pînă se rumenesc frumos. Se consumă ca gustări calde sau reci, la vin sau la ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vărzări moldoveneşti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tartă rustică cu brânză de vaci și broccoli

Tartă rustică cu brânză de vaci și broccoli

Ce ziceți de-o tartă cu blat crocant și interior pufos cu brânză fină de vaci? Dar de o tartă

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sandwich din vinete cu piept de pui

Sandwich din vinete cu piept de pui

Spalam si taiem vanata in felii de aprox 2cm grosime, fara sa o curatam. Punem tigaia de gratar la

12 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • Coca: 1 kg de făină
  • 3-4 ouă
  • ceapă
  • 300ml lapte
  • 50 ml ulei sau unt
  • sare
  • 50 g zahăr
  • 50 g drojdie.
  • Umplutura: 1,5 kg varză dulce sau 1 kg varză murată
  • 100 g untură
  • 200 g ceapă
  • 1 g piper pisat
  • sare după gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ciuperci marinate