Vafe reteta clasica

Inchideti gaufriera si incalziti-o.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Vafe reteta clasica

Ingrediente

  • 250 gr margarina sau unt (moale)
  • 200 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 oua
  • 500 gr faina
  • 5 g praf de copt
  • 400 ml lapte

Mod de preparare

Inchideti gaufriera si incalziti-o.

Bateti oualele si amestecati-le cu zaharul si margarina/unt pana obtineti un aluat omogen. Apoi adaugati faina si praful de copt si amestecati, apoi adaugati treptat laptele si vanilia si amestecati pana cind aluatul are o consisteta omogena si moale. Turnati cca. 3 linguri de aluat in mijlocul plitei de jos si inchideti. Coaceti fiecare vafa cca. 3 min, pana devine brun-aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise