autor:

Vekas

» » Prajituri

VALURILE DUNARII

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2009

Ingrediente
(pentru 18 felii):, 2 borcane compot de visine(a 720ml.),, 250g. unt,, 380g. zahar,, 6 oua,, 350g.faina,, 1 praf de copt,, 2 linguri cacao,, 5 foi sau 15g.gelatina,, 500g. branza dulce (degresata),, 5 linguri suc de lamaie,, 1 sticluta aroma de lamaie,, 250g.smantana lichida,, 1 pachet gelatina colorata cu gust de zmeura,, frisca pentru ornat ,, margarina pentru uns forma

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se scurg visinele din compot.Se pastreaza sucul.Untul se freaca cu 250g. zahar.Se adauga , pe rand, ouale, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
2.Se unge cu margarina o tava de 32/38cm.,se pune compozitia de oua, se aranjeaza peste blat visinele si se coace , timp de 35 minute, la 150*C.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
3.Se dizolva gelatina potrivit indicatiilor de pe pachet.Branza se amesteca cu 50g. zahar,cu suc de lamie ,cu aroma de vanilie si cu smantana.Gelatina dizolvata se amesteca cu 2 linguri de crema , apoi se incorporeaza in restul de crema.Se aseaza crema peste visine si se lasa la rece, in frigider, 30 minute.
4.Gelatina colorata se amesteca cu restul de zahar si cu 8 linguri de apa.5dl. suc de visine se pune la fiert si , cand clocoteste, se adauga amestecul de gelatina ,se lasa sa dea impreuna un clocot , se ia de pe foc si se raceste putin, apoi se pune peste crema de branza.Dupa ce se raceste, se taie in felii care imita valurile si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "VALURILE DUNARII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura valurile Dunarii

Prajitura valurile Dunarii

Am frecat untul cu zaharul.Cand s-a topit zaharul pe jumatate, am adaugat ouale unul cate unul si

4 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri
Valurile Dunarii

Valurile Dunarii

Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie.

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • (pentru 18 felii):
  • 2 borcane compot de visine(a 720ml.),
  • 250g. unt,
  • 380g. zahar,
  • 6 oua,
  • 350g.faina,
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri cacao,
  • 5 foi sau 15g.gelatina,
  • 500g. branza dulce (degresata),
  • 5 linguri suc de lamaie,
  • 1 sticluta aroma de lamaie,
  • 250g.smantana lichida,
  • 1 pachet gelatina colorata cu gust de zmeura,
  • frisca pentru ornat ,
  • margarina pentru uns forma

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Choux a la creme