autor:

Vekas

» » Prajituri

VALURILE DUNARII

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2009

Ingrediente
(pentru 18 felii):, 2 borcane compot de visine(a 720ml.),, 250g. unt,, 380g. zahar,, 6 oua,, 350g.faina,, 1 praf de copt,, 2 linguri cacao,, 5 foi sau 15g.gelatina,, 500g. branza dulce (degresata),, 5 linguri suc de lamaie,, 1 sticluta aroma de lamaie,, 250g.smantana lichida,, 1 pachet gelatina colorata cu gust de zmeura,, frisca pentru ornat ,, margarina pentru uns forma

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

1.Se scurg visinele din compot.Se pastreaza sucul.Untul se freaca cu 250g. zahar.Se adauga , pe rand, ouale, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
2.Se unge cu margarina o tava de 32/38cm.,se pune compozitia de oua, se aranjeaza peste blat visinele si se coace , timp de 35 minute, la 150*C.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
3.Se dizolva gelatina potrivit indicatiilor de pe pachet.Branza se amesteca cu 50g. zahar,cu suc de lamie ,cu aroma de vanilie si cu smantana.Gelatina dizolvata se amesteca cu 2 linguri de crema , apoi se incorporeaza in restul de crema.Se aseaza crema peste visine si se lasa la rece, in frigider, 30 minute.
4.Gelatina colorata se amesteca cu restul de zahar si cu 8 linguri de apa.5dl. suc de visine se pune la fiert si , cand clocoteste, se adauga amestecul de gelatina ,se lasa sa dea impreuna un clocot , se ia de pe foc si se raceste putin, apoi se pune peste crema de branza.Dupa ce se raceste, se taie in felii care imita valurile (vezi imaginea)si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "VALURILE DUNARII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
valurile dunarii

valurile dunarii

Mod de preparare: Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
DONAUWELLE - Valurile Dunarii

DONAUWELLE - Valurile Dunarii

Blatul: Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine

43 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Interesanta reteta...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Foarte bine arata prajitura!

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

    Eu zic ca merita incercata.Este nu numai aspectuoasa, dar si foarte gustoasa.Copiii o adora.Am dat reteta mai multor prietene si sunt incantate de rezultat.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Dupa cum arata cred ca este foarte buna.Merita incercata!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Si aceasta reteta este foarte usoara, am sa o fac si eu. Arata foarte bine.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Chiar acum o prepar.Imi vin niste musafiri din Arad, rude de ale nurorii mele , si m-au rugat sa le pregatesc aceasta prajitura.Pentru nepotel, fac cremes.Incearca reteta si nu o sa-ti para rau.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Roda, e interesanta reteta si delicioasa, cred! Am notat-o, sa o incerc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Nu prea se distinge prea bine felul in care arata,dar dupa ce mi-am imaginat,cred ca e ok.Merita facuta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • (pentru 18 felii):
  • 2 borcane compot de visine(a 720ml.),
  • 250g. unt,
  • 380g. zahar,
  • 6 oua,
  • 350g.faina,
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri cacao,
  • 5 foi sau 15g.gelatina,
  • 500g. branza dulce (degresata),
  • 5 linguri suc de lamaie,
  • 1 sticluta aroma de lamaie,
  • 250g.smantana lichida,
  • 1 pachet gelatina colorata cu gust de zmeura,
  • frisca pentru ornat ,
  • margarina pentru uns forma

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Interesanta reteta...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca