autor:

joly-gina

» » Prajituri

valurile dunarii

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 250 g margarina rama maestro, 250 g zahar 6 oua un praf de copt un zahar vanilat 2 linguri de cacao un 2 plicuri vanilie compot de visine de 700-800ml crema 700 ml lapte 2 plicuri de budinca de vanilie 250g zahar praf 250g unt 40g nuca de cocos glazura 400g ciocolata 20g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare: Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie. Separat se se amesteca faina cu plicul de praf de copt si se incorpeaza in compozitia mixata. Coca obtinuta se imparte in doua, prima parte o punem in tava si in a doua parte punem cacaoa si o amestecam bine dupa care o punem in tava peste cealalta in tava. Scurgem visinile din compot si le punem in compozitia din tava, daca vreti le puteti da prin faina inainte sa le puneti in compozitie (visinele). Bagam tava la cuptor la 170 de grade, 25 de minute dupa care se lasa blatul la racit. Crema: Se pun 500 ml lapte la fiert si restul de lapte se amesteca cu praful de budinca si zaharul, cand incepe sa clocoteasca laptele, se pune praful de budinca amestecat. Cand am luat-o de pe foc punem untul, cocosul si amestecam usor dupa care o punem peste blatul racit . Lasam si crema sa se raceasca si punem glazura peste crema de vanilie. Glazura: Se topeste ciocolata si se amesteca cu untul usor sa se incorporeze bine. Se pune peste crema de vanilie. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "valurile dunarii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Valurile Dunarii"

blat- *Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care se adauga uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii

Blatul: Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    O bunatate.Si eu folosesc rama maestro la prajituri.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g margarina rama maestro
  • 250 g zahar 6 oua un praf de copt un zahar vanilat 2 linguri de cacao un 2 plicuri vanilie compot de visine de 700-800ml crema 700 ml lapte 2 plicuri de budinca de vanilie 250g zahar praf 250g unt 40g nuca de cocos glazura 400g ciocolata 20g unt

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

66 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri
dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate.Si eu folosesc rama maestro la prajituri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu urda si agude(dude)