Intr-o tava mai adanca (vas Jena sau tuci) asezati un pat de felii de rosii, bastonase de morcovi si telina, bucati mai mari de ceapa. Deasupra puneti varza tocata fideluta repartizata uniform. Peste varza asezati cateva felii de rosii, telina, cateva fire de marar, marar tocat si frunzulitele de spanac sau loboda.
Turnati bulionul si 100 ml apa in care dizolvati putina sare sau concentratul (doar daca nu varza prea sarata) si uleiul. Acoperiti tava cu staniol (vasul cu capac) si dati la cuptor la foc mic 1 ora. Descoperiti vasul si mai lasati 20 minute la cuptor sa se rumeneasca frumos deasupra.
Scoateti-o pe un platou garnisit cu cateva fire de marar si frunze de spanac, loboda. Se serveste ca atare, cu mamaliguta sau ca garnitura la fripturi de rata, porc sau curcan.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii