autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Varza acra la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
1 varza acra nu prea mare, 60-70 g telina, 1 ceapa, 2-3 morcovi, 3-4 rosii, 300 ml bulion, 1 lingura ketchup, 50 ml ulei, cateva fire marar, patrunjel, 5-10 frunze de spanac sau loboda, 2-3 lingurite paprika, sare, piper, optional concentrat ciuperci sau costita

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

25 voturi

Mod de preparare

Intr-o tava mai adanca (vas Jena sau tuci) asezati un pat de felii de rosii, bastonase de morcovi si telina, bucati mai mari de ceapa. Deasupra puneti varza tocata fideluta repartizata uniform. Peste varza asezati cateva felii de rosii, telina, cateva fire de marar, marar tocat si frunzulitele de spanac sau loboda.
Turnati bulionul si 100 ml apa in care dizolvati putina sare sau concentratul (doar daca nu varza prea sarata) si uleiul. Acoperiti tava cu staniol (vasul cu capac) si dati la cuptor la foc mic 1 ora. Descoperiti vasul si mai lasati 20 minute la cuptor sa se rumeneasca frumos deasupra.
Scoateti-o pe un platou garnisit cu cateva fire de marar si frunze de spanac, loboda. Se serveste ca atare, cu mamaliguta sau ca garnitura la fripturi de rata, porc sau curcan.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Budinca de conopida si brocoli

Budinca de conopida si brocoli

Intr-o oala mai mare am pus la fiert conopida in buchete mai mici, iar intr-o oala mai mica am pus

72 voturi    14 comentarii
1h
Retete vegetariene
Piure de spanac cu ochiuri

Piure de spanac cu ochiuri

Fierb spanacul 10 minute dupa ce a fost spalat foaie cu foaie.Il strecor,mixez. Calesc ceapa si usturoiul

18 voturi    11 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    O bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Multumesc. Mai am o portie. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Mi-e foameee...o portie e a mea...

    • Fara foto

      Nadia , 10 august 2009

      Super!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Foarte delicioasa. Multumesc mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Delicioasa...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc mult. :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Doina, e chiar apetisant, zau ca as veni la masa, dar distanta e prea mare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Arata foarte bine si cred ca este foarte gustoasa...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Multumesc. Daca va e pofta, va astept la masa. :)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Ahhhhh ce pofta mi-ai facut,arata superb,felicitari.

    • Spectator

      Spectator (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      E foarte gustos. FBéla

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

25 voturi

Ingrediente

  • 1 varza acra nu prea mare
  • 60-70 g telina
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 3-4 rosii
  • 300 ml bulion
  • 1 lingura ketchup
  • 50 ml ulei
  • cateva fire marar
  • patrunjel
  • 5-10 frunze de spanac sau loboda
  • 2-3 lingurite paprika
  • sare
  • piper
  • optional concentrat ciuperci sau costita

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Chiftele din cartofi noi cu marar Chiftele din cartofi noi cu marar

Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Vinete si dovlecei gratin