Ingrediente
1 pachet (425 g) tofu foarte tare, 3 linguri sos de soia cu continut redus de, sodiu, 4 lingurite zahar brun Închis, 1/2 lingurita amidon de porumb, 4 lingurite ulei de masline, 4 cepe verzi, taiate fin, 2 linguri ghimbir proaspat tocat, 3 catei de usturoi, tocati, 225 9 ciuperci shiitake proaspete, fara cozi,, paIariile taiate În sferturi, 225 9 ciuperci champignon, taiate pe doua, 1/4 lingurita sare, 1 capatâna mare de varza chinezeasca,, taiata transversal În fâsii de 2,5 cm
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
1 vot
Mod de preparare
se taie fiecare bucata În 12 patrate sau triunghiuri;
se Iasa deoparte. Într-un castronel, se amesteca
sosul de soia, zaharul brun, amidonul de porumb si
1/2 cana de apa; se Iasa deoparte.
Într-o tigaie mare de teflon, se incalzesc 2 lingurite
de ulei la foc potrivit. Se.adauga ceapa, ghlmblrul si
usturoiul si se calesc 1 minut sau pâna sunt fragede.
Se adauga ciupercile shiitake si champignon. Apoi
1/2 cana cu apa si sarea; se acopera si se fierb,
amestecând din când in când, 5 minute sau pâna
sunt fragede ciupercile. Se scot Într-un castron.
În tigaie se adauga restul de 2 lingurite de ulei si
varza chinezeasca; se calesc, amestecând des,
5 minute sau pâna când varza este frageda.
Se pune amestecul de ciuperci cu ceapa inapoi in
tigaie si se adauga tofu. Compozitia de sos de soia
se amesteca din nou si se adauga in tigaie. Se
prajesc 2 minute sau pâna când tofu s-a incalzit si
legumele sunt imbibate cu sos.
constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010
O bunatate !