autor:

costy1969

» » , , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Varza de Bruxelles cu sos alb

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Ingrediente
- 400 grame varza de Bruxelles, - 1 legatura de patrunjel verde, - 200 grame unt, - 3-4 linguri faina, - 1 lamaie, - sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se ia o cratita, se pune pe foc, se pune cca 150 -200 ml apa, se adauga faina, se amesteca bine pana se omogenizeaza, dupa care se adauga untul topit si se amesteca in continuare sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase.
Se asezoneaza preparatul, se adauga treptat zeama de lamaie.
Verzisoarele de Bruxelles se curata de foile vestede, se spala, apoi se pun la fiert in apa clocotita cu sare, se fierb 15 minute, dupa care se pun la scurs si racit.
Intr-o salatiera se pun verzisoarele racite, iar peste ele se pune sosul alb, se presara patrunjelul tocat marunt si se servesc.
In loc de unt puteti folosi margarina, iar daca se cumpara verzisoare congelate, pentru prepararea lor se vor respecta instructiunile de pe punga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

  • 4 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Interesanta reteta, nu inteleg totusi de ce se numeste varza de bruxelles la cuptor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 400 grame varza de Bruxelles
  • - 1 legatura de patrunjel verde
  • - 200 grame unt
  • - 3-4 linguri faina
  • - 1 lamaie
  • - sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Retete

din Retete vegetariene

Legume la cuptor Legume la cuptor

Fierbem broccoli. Taiem ceapa felii, dovlecelul il taiem in bucati mai mari si rosiile le lasam intregi sau le puteti taia in 2. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de mamaliga Spanac pe pat de mamaliga

Pregatim mamaliga (pentru mamaliga nu am masurat cantitatile folosite). O puteti face dupa gustul vostru. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Varza dulce de post