Incepem cu varza pe care o curatam de frunzele vestejite sau maroni . Eu pun legume verzi , cumparate, in apa rece (cat mai rece) cu o lingurita de bicarbonat de sodiu sa stea cateva minute.
Pe foc punem o oala cu apa si sare la fiert . cand fierbe adaugam varza curatata si o lasam sa fiarba pana cand se inmoaie putin . Eu am lasat-o cam 6 minute.
O scurgem de apa si o lasam sa se raceasca .
Batem ouale impreuna cu un praf de sare , piper si nucsoara .
Varza o dam prin faina si prin ou .
Intr-o tigaie incinsa punem uleiul iar cand acesta este fierbinte prajim varza in el pe toate partile.
Scoatem pe un servetel de hartie si servim cu sos de rosii , sos de smantana si usturoi sau smantana simpla.
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu