Ingrediente
1,5 kg varza proaspata, varza sau verzele trebuie sa fie de marime mijlocie si mai "indesate”, o ceapa mai mica uscata si o legatura ceapa verde, 1-2 buc ardei grass au capia proaspat sau congelat, un morcov mai micut, 4-5 rosii, 1-2 linguri bulion,pasta de tomate sau suc de rosii, 100-150 ml vin alb, , sare,piper boabe,boabe de coriandru ,piper macinat,cimbru dupa gust, 2 foi de dafin, 1 legatura marar
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
32 voturi
Mod de preparare
Daca nu aveti restrictie la sare,puteti presara putina sare peste varza,o amestecati si o lasati cca jumatate de ora sa se elimine amareala(toxinele),apoi stoarceti varza usor intre palme pentru a se elimina surplusul de apa .
Intr-o cratita se pune varzica tocata ,stoarsa,ceapa tocata marunt,morcovul taiat cubulete,ardeiul taiat feliute sau cubulete, 2 foi de dafin, piper boabe,boabe de coriandru, cimbru, piper macinat ,se toarna putina apa calda si se lasa sa fiarba inabusit.Cand sunt patrunse adaugati vinul alb,rosiile taiate felii , bulion,suc de rosii sau pasta de tomate (mie imi place sa iasa mai colorata,mai rosie), marar tocat marunt si se lasa sa mai fiarba la foc mic pana se inmoaie rosiile si se potriveste de sare si condimente . Deasupra se pot pune rondele de rosii,iar daca mai este nevoie se mai adauga putina apa fiarta sau suc de rosii .Se introduce la cuptor pana se rumeneste frumos.
Puteti servi varzica alaturi de mamaliguta si ardei iute… Pofta buna!
christyansen (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2011
f buna bv bv bv
Pop Andreea Corina (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011
Hmmm.Buna de tot!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2010
Multumesc mult...
constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010
Bine mai arata !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010
Multumesc...
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010
O bunatate ,felicitari !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010
Multumesc mult...
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010
Multumesc Valentina, parca te-ai fi gandit la cei ce tin post, cu asa o bunatate de reteta. Am salvat-o !
mira (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010
Merge si cand nu postim, cu smantana deasupra.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Va multumesc mult...
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Mi-ai facut o pofta!!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
E tare gustoasa si eu am gatit zilele astea, dar simpla doar cu marar verde, cimbru si piper.
constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
O bunatate !
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Foarte buna!Chiar mi-ai facut pofta de o varza!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Va multumesc ...
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Foarte bunã!i-mi place mult varza,felicitãri!
Sidy (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Sa tot mananci de post o asa bunatate....
COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Excelenta !!! Azi o fac !!!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010
Foarte aromata si apetisanta!O delicatesa in post.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010
Va multumesc mult...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010
este foarte gustoasa, dupa cum ai descris-o si dupa cum arata*****
constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010
Bun,bun...
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010
Foarte bine arata!