Varza proaspata calita de post

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Varza proaspata calita de post

Ingrediente

  • 1,5 kg varza proaspata
  • varza sau verzele trebuie sa fie de marime mijlocie si mai "indesate”
  • o ceapa mai mica uscata si o legatura ceapa verde
  • 1-2 buc ardei grass au capia proaspat sau congelat
  • un morcov mai micut
  • 4-5 rosii
  • 1-2 linguri bulion,pasta de tomate sau suc de rosii
  • 100-150 ml vin alb
  • sare,piper boabe,boabe de coriandru ,piper macinat,cimbru dupa gust
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura marar

Mod de preparare

Varza sau verzele se curata de frunzele urate ,se spala si se toaca foarte subtire,precum taiteii .

Daca nu aveti restrictie la sare,puteti presara putina sare peste varza,o amestecati si o lasati cca jumatate de ora sa se elimine amareala(toxinele),apoi stoarceti varza usor intre palme pentru a se elimina surplusul de apa .

Intr-o cratita se pune varzica tocata ,stoarsa,ceapa tocata marunt,morcovul taiat cubulete,ardeiul taiat feliute sau cubulete, 2 foi de dafin, piper boabe,boabe de coriandru, cimbru, piper macinat ,se toarna putina apa calda si se lasa sa fiarba inabusit.Cand sunt patrunse adaugati vinul alb,rosiile taiate felii , bulion,suc de rosii sau pasta de tomate (mie imi place sa iasa mai colorata,mai rosie), marar tocat marunt si se lasa sa mai fiarba la foc mic pana se inmoaie rosiile si se potriveste de sare si condimente . Deasupra se pot pune rondele de rosii,iar daca mai este nevoie se mai adauga putina apa fiarta sau suc de rosii .Se introduce la cuptor pana se rumeneste frumos.

Puteti servi varzica alaturi de mamaliguta si ardei iute… Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise