autor:

Camelia Grosu

» » Aperitive

Varzari

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Ingrediente
-1 kg faina, -3 oua, -300 ml lapte, -50 ml ulei, -50 g drojdie, -zahar, -sare, -ulei sau ou batut pentru uns varzarile, -2 verze proaspete, -3 cepe, -ulei, -piper

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

7 voturi

Mod de preparare

Se pune faina cernuta intr-un lighean, se face la mijloc o gropita si se pune drojdia inmuiata in putin lapte cald si zahar. Se amesteca pana iese o pasta ca o smantana, se acopera ligheanul cu un prosop incalzit si se tine aluatul la loc caldut la dospit. Se adauga ouale batute cu putina sare, 50 ml de ulei, putin zahar si se amesteca, adaugandu-se restul de lapte caldut si faina cat se cere. Se framanta pana ce aluatul se desprinde de pe maini si de pe vas, apoi se pune iar la loc caldut sa creasca. Se toaca varza fideluta si se freaca cu sare. Se pun in ulei cele 3 cepe tocate marunt la prajit pana capata o tenta aurie si se pune deasupra ei varza stoarsa putin si se lasa sa se caleasca pana se moaie varza. Se adauga piper. Se lasa sa se raceasca compozitia. Cand aluatul creste de doua ori, se imparte in 3-4 parti si se intind foi cu ajutorul sucitorului, de circa 0,5 cm grosime, rotunde sau patrate, cu diametrul sau latura de 15 cm. Se pune umplutura la mijloc si se strange cu degetele bine. Se unge varzarea deasupra cu ulei sau ou batut si se da la cuptor pana se rumeneste. Apoi se ung varzarile cu ulei si se aseaza intr-un lighean mare, acoperite, sa se inmoaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varzari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Varzari

Varzari

1. Pregatim aluatul astfel: intr-un castronel punem drojdia la inmuiat impreuna cu cateva linguri

14 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Varzari

Varzari

Se toaca ceapa si se caleste in ulei.Se adauga si kaizerul taiat cubulete si se lasa la calit.Se

47 voturi    28 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

    Sunt foarte bune,nu am facut dar am mancat la vecina mea ,sunt super !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Tare bune.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte gustoase!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Delicioase si apetisante! Am salvat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

7 voturi

Ingrediente

  • -1 kg faina
  • -3 oua
  • -300 ml lapte
  • -50 ml ulei
  • -50 g drojdie
  • -zahar
  • -sare
  • -ulei sau ou batut pentru uns varzarile
  • -2 verze proaspete
  • -3 cepe
  • -ulei
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune,nu am facut dar am mancat la vecina mea ,sunt super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
SALSA