autor:

autor

» » Prajituri

Vieneza

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
200 g faina, 120 g unt sau margarina, 330 g zahar, 7 oua, 1 pachetel praf de copt, 1 borcan gem(400 g), 250 nuca macinata

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt
Se framinta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu ulei (margarina) si tapetata cu faina. Aceasta compozitie are o consistenta moale. Deasupra se unge cu gem ( un borcan de 400 g ).
Peste toate acestea se toarna urmatoarea compozitie:
- 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, se incorporeaza pe rind 6 galbenusuri, dupa care se amesteca cu 250 g nuca macinata.

Tava cu cele trei compozitii, una peste alta, se pune la copt.
Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se toarna deasupra o glazura de ciocolata.
Glazura: 1 pahar de apa (200 ml) se fierbe impreuna cu 250 g zahar pina se leaga; se ia de pe foc si se pun 2 linguri de cafea lichida, 2 linguri de rom, 2 linguri de cacao si 100 g de unt.

Glazura se toarna peste prajitura cind este putin calda.
Prajitura este mai gustoasa a doua zi de la preparare ( daca mai rezistati pina atunci ).
Daca ti-a placut reteta noastra "Vieneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura vieneza

Prajitura vieneza

Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale. Batem cu mixerul albusurile, pana obtinem o spuma, apoi

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Prajitura Vieneza 2

Prajitura Vieneza 2

In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 120 g unt sau margarina
  • 330 g zahar
  • 7 oua
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 borcan gem(400 g)
  • 250 nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Prajiturica cu afine