200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt
Se framinta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu ulei (margarina) si tapetata cu faina. Aceasta compozitie are o consistenta moale. Deasupra se unge cu gem ( un borcan de 400 g ).
Peste toate acestea se toarna urmatoarea compozitie:
- 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, se incorporeaza pe rind 6 galbenusuri, dupa care se amesteca cu 250 g nuca macinata.
Tava cu cele trei compozitii, una peste alta, se pune la copt.
Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se toarna deasupra o glazura de ciocolata.
Glazura: 1 pahar de apa (200 ml) se fierbe impreuna cu 250 g zahar pina se leaga; se ia de pe foc si se pun 2 linguri de cafea lichida, 2 linguri de rom, 2 linguri de cacao si 100 g de unt.
Glazura se toarna peste prajitura cind este putin calda.
Prajitura este mai gustoasa a doua zi de la preparare ( daca mai rezistati pina atunci ).

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii