autor:

Fara foto

» » Aperitive

Vinete

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
2 vinete mari si ferme, daca e posibil din acelea italienesti, rotunde, taiate pe lungime in felii de circa 3 mm grosime, ulei de masline extravirgin, otet de vin alb sau cu ierburi aromate, 2 fire de patrunjel prospat, curatat si tocat marunt, o legatura mica de menta prospata, curatata si tocata marunt, 1 catel de usturoi, curatat si taiat felii foarte subtiri, sare marinata si piper negru prospat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti pe foc o tigaie cu gratar pâna se incinge bine. Asezati pe ea feliile de vinete, una lânga alta, iar dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, puneti-le intr-un castron. Poate fi nevoie sa frigeti vinetele in mai multe transe. În acest timp, puneti intr-un bol 8 linguri de ulei de masline si 3 linguri de otet, patrunjelul, menta si usturoiul, apoi condimentati cu sare si piper. Când vinetele sunt gata, adaugati-le la sos si amestecati, potriviti de sare si piper si repartizati amestecul pe bruschette. Apasati compozitia formata pe pâine pentru ca aceasta a[ absoarba aroma extraordinara!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)

Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)

Vinetele coapte pe plita se curata de coaja si se lasa sa se scurga de apa . Dupa ce s-au racit

15 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene
Salata de vinete

Salata de vinete

Coci vinetele si le cureti, iar dupa ce le-ai scurs zeama le toci bine bine. Le pui apoi intr-un

1 vot    4 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete mari si ferme
  • daca e posibil din acelea italienesti
  • rotunde
  • taiate pe lungime in felii de circa 3 mm grosime
  • ulei de masline extravirgin
  • otet de vin alb sau cu ierburi aromate
  • 2 fire de patrunjel prospat
  • curatat si tocat marunt
  • o legatura mica de menta prospata
  • curatata si tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • curatat si taiat felii foarte subtiri
  • sare marinata si piper negru prospat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Humus