autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
2 vinete mari si ferme, daca e posibil din acelea italienesti, rotunde, taiate pe lungime in felii de circa 3 mm grosime, ulei de masline extravirgin, otet de vin alb sau cu ierburi aromate, 2 fire de patrunjel prospat, curatat si tocat marunt, o legatura mica de menta prospata, curatata si tocata marunt, 1 catel de usturoi, curatat si taiat felii foarte subtiri, sare marinata si piper negru prospat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti pe foc o tigaie cu gratar pâna se incinge bine. Asezati pe ea feliile de vinete, una lânga alta, iar dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, puneti-le intr-un castron. Poate fi nevoie sa frigeti vinetele in mai multe transe. În acest timp, puneti intr-un bol 8 linguri de ulei de masline si 3 linguri de otet, patrunjelul, menta si usturoiul, apoi condimentati cu sare si piper. Când vinetele sunt gata, adaugati-le la sos si amestecati, potriviti de sare si piper si repartizati amestecul pe bruschette. Apasati compozitia formata pe pâine pentru ca aceasta a[ absoarba aroma extraordinara!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu  fructe de mare a la Cristi Roman

Vinete cu fructe de mare a la Cristi Roman

Se taie vinetele cuburi, ardei rondele, usturoiul se toaca marunt. Intr-o oala cu fundul gros se

3 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pachetele de vinete

Pachetele de vinete

Curatam vinetele de coaja, in fasii si le taiem pe lungime in felii de 8-10mm grosime. Le punem intr-un

31 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 vinete mari si ferme
  • daca e posibil din acelea italienesti
  • rotunde
  • taiate pe lungime in felii de circa 3 mm grosime
  • ulei de masline extravirgin
  • otet de vin alb sau cu ierburi aromate
  • 2 fire de patrunjel prospat
  • curatat si tocat marunt
  • o legatura mica de menta prospata
  • curatata si tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • curatat si taiat felii foarte subtiri
  • sare marinata si piper negru prospat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancarica de conopida cu pui