Vinete

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari si ferme, daca e posibil din acelea italienesti, rotunde, taiate pe lungime in felii de circa 3 mm grosime
  • ulei de masline extravirgin
  • otet de vin alb sau cu ierburi aromate
  • 2 fire de patrunjel prospat, curatat si tocat marunt
  • o legatura mica de menta prospata, curatata si tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, curatat si taiat felii foarte subtiri
  • sare marinata si piper negru prospat macinat

Mod de preparare

Puneti pe foc o tigaie cu gratar pâna se incinge bine. Asezati pe ea feliile de vinete, una lânga alta, iar dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, puneti-le intr-un castron. Poate fi nevoie sa frigeti vinetele in mai multe transe. În acest timp, puneti intr-un bol 8 linguri de ulei de masline si 3 linguri de otet, patrunjelul, menta si usturoiul, apoi condimentati cu sare si piper. Când vinetele sunt gata, adaugati-le la sos si amestecati, potriviti de sare si piper si repartizati amestecul pe bruschette. Apasati compozitia formata pe pâine pentru ca aceasta a[ absoarba aroma extraordinara!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor