autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
2 vinete mari si ferme, daca e posibil din acelea italienesti, rotunde, taiate pe lungime in felii de circa 3 mm grosime, ulei de masline extravirgin, otet de vin alb sau cu ierburi aromate, 2 fire de patrunjel prospat, curatat si tocat marunt, o legatura mica de menta prospata, curatata si tocata marunt, 1 catel de usturoi, curatat si taiat felii foarte subtiri, sare marinata si piper negru prospat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti pe foc o tigaie cu gratar pâna se incinge bine. Asezati pe ea feliile de vinete, una lânga alta, iar dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, puneti-le intr-un castron. Poate fi nevoie sa frigeti vinetele in mai multe transe. În acest timp, puneti intr-un bol 8 linguri de ulei de masline si 3 linguri de otet, patrunjelul, menta si usturoiul, apoi condimentati cu sare si piper. Când vinetele sunt gata, adaugati-le la sos si amestecati, potriviti de sare si piper si repartizati amestecul pe bruschette. Apasati compozitia formata pe pâine pentru ca aceasta a[ absoarba aroma extraordinara!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute

Vinete umplute

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Vinetele se curata partial de coaja, se taie felii de aprox 1 cm grosime si se sareaza. Se prajesc

6 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 vinete mari si ferme
  • daca e posibil din acelea italienesti
  • rotunde
  • taiate pe lungime in felii de circa 3 mm grosime
  • ulei de masline extravirgin
  • otet de vin alb sau cu ierburi aromate
  • 2 fire de patrunjel prospat
  • curatat si tocat marunt
  • o legatura mica de menta prospata
  • curatata si tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • curatat si taiat felii foarte subtiri
  • sare marinata si piper negru prospat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
varza taraneasca