autor:

valentina ionita

» » Aperitive

VINETE CU BRANZA LA CUPTOR

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
Ex. 3 vinete, 2 cepe rosii, 6 catei de usturoi, 4-5 rosii, branza dupa gust, ulei de masline, otet de mere sau zeama de lamaie, sare,, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala bine,se sterg si se coc in tava la cuptor cu grija sa ramana intregi...
Cand s-au copt,se scot si se lasa sa se raceasca bine,dupa care se curata de coaja cu mare grija sa ramana intregi,inclusiv cu putina codita pentru aspect.Dupa ce au fost curatate,se aseaza intr-un vas de yena unsa cu ulei de masline.Deasupra vinetelor presaram sare,piper,asezem rondele de ceapa rosie dupa gust,usturoi tocat marunt,rosii tocate marunt,bucati(felii) de branza ,o rondea de rosie si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Se servesc reci,stropite cu ulei de masline,otet de mere sau zeama de lamaie si patrunjel tocat foarte fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "VINETE CU BRANZA LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rulouri umplute cu zarzavaturi

Rulouri umplute cu zarzavaturi

Se taie prazul rondele, morcovii in cuburi mai mici, ardeiul rosu si verde se taie si aceste in cuburi,

8 voturi    2 comentarii
55 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Framantam un aluat potrivit de tare(ca pentru turte muntenesti), pe care il lasam la dospit cam 30

11 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

    E o reteta interesanta!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Super bun,am furat reteta.

  • Fara foto

    roxana , 22 iulie 2009

    Reteta cred k e super! De fapt, cred k e mai mult un aperitiv si cu siguranta am sa ıncerc sı eu.

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Cred ca e super bun, imi plac ingredientele alese si as fi vrut sa vad si o poza...dar imaginatia mea imi spune ca arata foaaarte apetisant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

mirey (Chef de cuisine)

E o reteta interesanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pancakes cu ciuperci