autor:

Maria Lupean

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Vinete cu masline

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
-2kg vinete, -2 cepe mari, -30 masline, -1/2kg rosii, -2 ardei grasi, -50 ml ulei, -o foaie dafin, -frunze patrunjel, telina, marar, -sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata in felii subtiri, foaia de dafin si o lingurita rasa de sare, amestecandu-se pe foc mic, pina cand scade apa ce o lasa di devine lucioasa.
Dupa aceea, se adauga ardeii, taiati in felii subtiri (cu care se amesteca de cateva ori ca sa se dezvolte aroma), apoi vinetele (taiate cuburi), lasindu-se sa fiarba inabusit si amestecand din cand in cand pina se inmoaie putin.
Se pun, maslinele si rosiile taiate felii mai groase sau bucati dupa cum va place, si 3-4 linguri de apa. Cratita se pune la cuptor ptr 20 minute ca sa fiarba toate bine si se aduaga frunzele ptr aroma. Se poate servi calda sau rece cu piuree, orez sau simplu cu paine si ceva carne pe langa sau fara carne de post.
Ptr ca noua ne place am adaugat si niste artichoke.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Micul dejun arab-6.

Micul dejun arab-6."Maqdus": vinete umplute in ulei de masline

Vinetele se spala si le se taie codita. Intr-o cratita mare se pune apa la fiert si cand aceasta

14 voturi    9 comentarii
96h
Conserve si muraturi
Salatã de vinete cu mãsline si anason  la borcan (Beringelas em Conserva)

Salatã de vinete cu mãsline si anason la borcan (Beringelas em Conserva)

Aceastã salatã de vinete o putem servi cu un fel principal, deasemenea ca aperitiv sau decor... 1)Taie

4 voturi    4 comentarii
50 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O bunatate !

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    pacat ca am descoperit reteta dupa ce a trecut Postul. dar o pastrez pentru urmatoarele,pare foarte gustoasa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Foarte bune, in ultimul timp, doar vinete salata. Ale tale arat f. bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      E bine ca deja ne vin idei pentru post. Personal iti multumesc.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      vinetele imi plac in orice forma

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Hmm,ce bun trebuie sa fie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • -2kg vinete
  • -2 cepe mari
  • -30 masline
  • -1/2kg rosii
  • -2 ardei grasi
  • -50 ml ulei
  • -o foaie dafin
  • -frunze patrunjel
  • telina
  • marar
  • -sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Lupean
SUPA DE ROSII CU MARAR

SUPA DE ROSII CU MARAR

Intr-o oala se pun la fiert rosiile, ceapa, supa de pui, pasta de rosii, sarea si piperul. Dupa

58 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Avocado Spicy Dip

Avocado Spicy Dip

1- se zdrobeste avocado cu furculita 2- se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Acoperit

59 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Greta Garbo

Greta Garbo

Se framinta toate ingrdientele uscate. Aluatul se imparte in 4 parti. Se intinde o foaie in tava

95 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Frigarui cu branza grill