autor:

Mariana Eliza

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Vinete cu rosii

Autor: Mariana Eliza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariana Eliza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
1 kg vinete, 750 g rosii bine coapte sau o conserva mare(doua mici) de rosii in bulion, 10 catei de usturoi, ulei pentru prajit, sare, 1-2 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala bine apoi se sterg, se taie in felii groase de 1,5 cm(un deget), se presara cu sare si se lasa sa stea 15-20 de minute. Nu se curata de coaja!
Se curata usturoiul si se toaca sau rade.
Rosiile se decojesc(cele proaspete) si se taie cuburi.
Se scurg si se sterg vinetele cu prosoape de hartie sau panza, apoi se prajesc, pe rand, pe ambele parti in ulei. Pe masura ce sunt prajite, se cladesc pe un platou mai adanc.
Dupa ce toate vinetele au fost prajite, in uleiul ramas se pun rosiile si se fierb pana cand scade zeama(nu complet!), se pune zaharul dupa gust, se opreste focul si se adauga usturoiul. Sosul se toarna peste vinete si se scutura usor platoul ca sa patrunda sosul printre vinete.
Se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Turnulet cu vinete , rosii si cascaval

Turnulet cu vinete , rosii si cascaval

Se spala vanata , se taie rondele , se presara sare pe fiecare rondea in parte si se lasa circa 15-20

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

Am spalat vanata bine si am feliat-o pe lung, in 8 felii, fara a-i indeparta coaja. Am uns feliile

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

    Bună reţetă, de ce nu mai scrii şi altele?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 750 g rosii bine coapte sau o conserva mare(doua mici) de rosii in bulion
  • 10 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • 1-2 linguri zahar

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Mancarica la cuptor