autor:

Mariana Eliza

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Vinete cu rosii

Autor: Mariana Eliza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariana Eliza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
1 kg vinete, 750 g rosii bine coapte sau o conserva mare(doua mici) de rosii in bulion, 10 catei de usturoi, ulei pentru prajit, sare, 1-2 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala bine apoi se sterg, se taie in felii groase de 1,5 cm(un deget), se presara cu sare si se lasa sa stea 15-20 de minute. Nu se curata de coaja!
Se curata usturoiul si se toaca sau rade.
Rosiile se decojesc(cele proaspete) si se taie cuburi.
Se scurg si se sterg vinetele cu prosoape de hartie sau panza, apoi se prajesc, pe rand, pe ambele parti in ulei. Pe masura ce sunt prajite, se cladesc pe un platou mai adanc.
Dupa ce toate vinetele au fost prajite, in uleiul ramas se pun rosiile si se fierb pana cand scade zeama(nu complet!), se pune zaharul dupa gust, se opreste focul si se adauga usturoiul. Sosul se toarna peste vinete si se scutura usor platoul ca sa patrunda sosul printre vinete.
Se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Se spala vinetele si se feliaza pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fara a le taia codita.

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Turnulet cu vinete , rosii si cascaval

Turnulet cu vinete , rosii si cascaval

Se spala vanata , se taie rondele , se presara sare pe fiecare rondea in parte si se lasa circa 15-20

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

    Bună reţetă, de ce nu mai scrii şi altele?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 750 g rosii bine coapte sau o conserva mare(doua mici) de rosii in bulion
  • 10 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • 1-2 linguri zahar

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Terci de ovaz cu cacao si banane