autor:

Mariana Eliza

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Vinete cu rosii

Autor: Mariana Eliza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariana Eliza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
1 kg vinete, 750 g rosii bine coapte sau o conserva mare(doua mici) de rosii in bulion, 10 catei de usturoi, ulei pentru prajit, sare, 1-2 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala bine apoi se sterg, se taie in felii groase de 1,5 cm(un deget), se presara cu sare si se lasa sa stea 15-20 de minute. Nu se curata de coaja!
Se curata usturoiul si se toaca sau rade.
Rosiile se decojesc(cele proaspete) si se taie cuburi.
Se scurg si se sterg vinetele cu prosoape de hartie sau panza, apoi se prajesc, pe rand, pe ambele parti in ulei. Pe masura ce sunt prajite, se cladesc pe un platou mai adanc.
Dupa ce toate vinetele au fost prajite, in uleiul ramas se pun rosiile si se fierb pana cand scade zeama(nu complet!), se pune zaharul dupa gust, se opreste focul si se adauga usturoiul. Sosul se toarna peste vinete si se scutura usor platoul ca sa patrunda sosul printre vinete.
Se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Placinta cu vinete, rosii si cascaval

Placinta cu vinete, rosii si cascaval

Amesteci faina cu untul sau margarina, putina apa, sare si lasi aluatul la frigider cel putin 1 ora.

2 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

1. Pentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana

6 voturi    5 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

    Bună reţetă, de ce nu mai scrii şi altele?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 750 g rosii bine coapte sau o conserva mare(doua mici) de rosii in bulion
  • 10 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • 1-2 linguri zahar

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si crema caramel