autor:

Mariana Eliza

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Vinete cu rosii

Autor: Mariana Eliza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariana Eliza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
1 kg vinete, 750 g rosii bine coapte sau o conserva mare(doua mici) de rosii in bulion, 10 catei de usturoi, ulei pentru prajit, sare, 1-2 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala bine apoi se sterg, se taie in felii groase de 1,5 cm(un deget), se presara cu sare si se lasa sa stea 15-20 de minute. Nu se curata de coaja!
Se curata usturoiul si se toaca sau rade.
Rosiile se decojesc(cele proaspete) si se taie cuburi.
Se scurg si se sterg vinetele cu prosoape de hartie sau panza, apoi se prajesc, pe rand, pe ambele parti in ulei. Pe masura ce sunt prajite, se cladesc pe un platou mai adanc.
Dupa ce toate vinetele au fost prajite, in uleiul ramas se pun rosiile si se fierb pana cand scade zeama(nu complet!), se pune zaharul dupa gust, se opreste focul si se adauga usturoiul. Sosul se toarna peste vinete si se scutura usor platoul ca sa patrunda sosul printre vinete.
Se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Vinete cu rosii si zucchini

Vinete cu rosii si zucchini

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline. Vanata se spala bine, se taie

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste cu vinete si rosii

Peste cu vinete si rosii

Fileurile de peste se taie bucati si se pun la prajit in ulei de masline. Vanata se curata,se taie

4 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

    Bună reţetă, de ce nu mai scrii şi altele?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 750 g rosii bine coapte sau o conserva mare(doua mici) de rosii in bulion
  • 10 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • 1-2 linguri zahar

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Pateu de linte