autor:

Fara foto

» » Aperitive

Vinete cu rosii si usturoi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 4 vinete, , 1 lingura zeama de lamaie, , 3 linguri ulei, , piper, , sare, , 4 rosii (sau 2 linguri de pasta de rosii), , 1 catel de usturoi, putina zeama concentrata de legume (Knorr+apa, sau numai apa), , patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja, se taie felii de grosimea unui deget si se stropesc cu zeama de lamaie. Dupa o jumatate de ora, se preseaza usor, pentru a scoate zeama din ele, si se taie cubulete. Se prajesc in uleiul incins, se sareaza, se pipereaza, se adauga rosiile curatate de pielita si taiate bucati, usturoiul presat si putina zeama de legume (sau apa) si se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce se inmoaie. Inainte de a le servi, se presara cu patrunjelul verde tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de vinete cu rosii si usturoi

Salata de vinete cu rosii si usturoi

Vinetele le coacem fie intr-o tava in cuptor, fie pe o tabla pe ochiul aragazului. Le coacem bine

3 voturi    0 comentarii
30 min
Salate reci
Legume gratinate

Legume gratinate

Fasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare

6 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 vinete
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • sare
  • 4 rosii (sau 2 linguri de pasta de rosii)
  • 1 catel de usturoi
  • putina zeama concentrata de legume (Knorr+apa
  • sau numai apa)
  • patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ardei grasi pane