autor:

gheorghe irina

» » Aperitive

Vinete cu sos alb

Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
4 vinete mijlocii, 60 g cascaval ras, 30 g unt, 40 g faina, circa 1/2 I lapte, 200 g smantana, sare, ulei, 1 lingura de pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Tai vinetele in felii, le oparesti cu apa sarata, le pui la scurs, apoi le prajesti in ulei.

Intr-o cratita, topesti untul, adaugi faina si amesteci pe foc potolit 2-3 minute, apoi stingi cu lapte.

Sosul legat il amesteci cu smantana.

Intr-o forma care merge la cuptor, asezi un strat de vinete si un rand de sos alb cu smantana.

Alternezi straturile si la sfarsit presari cascavalul ras amestecat cu o lingura buna de pesmet si dai totul la cuptor, pana se rumeneste cascavalul, iar vinetele s-au inmuiat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pasta din fasole neagra

Pasta din fasole neagra

In vasul blenderului punem toate ingridentele si pornim blenderul sa prelucreze pana totul devine

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Ciupercute  umplute

Ciupercute umplute

Spalam ciupercutele si le rupem piciorusele. Vom toca piciorusele in cuburi mici si le vom amesteca

4 voturi    10 comentarii
25 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete mijlocii
  • 60 g cascaval ras
  • 30 g unt
  • 40 g faina
  • circa 1/2 I lapte
  • 200 g smantana
  • sare
  • ulei
  • 1 lingura de pesmet.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Conopida pane cu sos de iaurt si smantana