autor:

gheorghe irina

» » Aperitive

Vinete cu sos alb

Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
4 vinete mijlocii, 60 g cascaval ras, 30 g unt, 40 g faina, circa 1/2 I lapte, 200 g smantana, sare, ulei, 1 lingura de pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Tai vinetele in felii, le oparesti cu apa sarata, le pui la scurs, apoi le prajesti in ulei.

Intr-o cratita, topesti untul, adaugi faina si amesteci pe foc potolit 2-3 minute, apoi stingi cu lapte.

Sosul legat il amesteci cu smantana.

Intr-o forma care merge la cuptor, asezi un strat de vinete si un rand de sos alb cu smantana.

Alternezi straturile si la sfarsit presari cascavalul ras amestecat cu o lingura buna de pesmet si dai totul la cuptor, pana se rumeneste cascavalul, iar vinetele s-au inmuiat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Limba soacrei

Limba soacrei

Feliem subtire vinetele de-a lungul lor, le prajim pe ambele parti, doar cit sa le rumenim. Pregatim

4 voturi    3 comentarii
45 min
Aperitive
Chec aperitiv cu spanac

Chec aperitiv cu spanac

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat

67 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete mijlocii
  • 60 g cascaval ras
  • 30 g unt
  • 40 g faina
  • circa 1/2 I lapte
  • 200 g smantana
  • sare
  • ulei
  • 1 lingura de pesmet.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Placinta cu vinete, rosii si cascaval