autor:

gheorghe irina

» » Aperitive

Vinete cu sos alb

Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
4 vinete mijlocii, 60 g cascaval ras, 30 g unt, 40 g faina, circa 1/2 I lapte, 200 g smantana, sare, ulei, 1 lingura de pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Tai vinetele in felii, le oparesti cu apa sarata, le pui la scurs, apoi le prajesti in ulei.

Intr-o cratita, topesti untul, adaugi faina si amesteci pe foc potolit 2-3 minute, apoi stingi cu lapte.

Sosul legat il amesteci cu smantana.

Intr-o forma care merge la cuptor, asezi un strat de vinete si un rand de sos alb cu smantana.

Alternezi straturile si la sfarsit presari cascavalul ras amestecat cu o lingura buna de pesmet si dai totul la cuptor, pana se rumeneste cascavalul, iar vinetele s-au inmuiat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cea de-a VII-a intilnire a

Cea de-a VII-a intilnire a "Gustoaselor" la Bran Predelut - Partea a II-a

Si a inceput cea de-a treia zi minunata, cand ne-am baut cafeluta, am servit micul dejun impreuna,

3 voturi    2 comentarii
2 min
Aperitive
Polpettone de verdure

Polpettone de verdure

Cartofii si fasolea se dau prin masina de tocat(nu prin robotul de bucatarie);se amesteca cu ouale,cascaval

5 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete mijlocii
  • 60 g cascaval ras
  • 30 g unt
  • 40 g faina
  • circa 1/2 I lapte
  • 200 g smantana
  • sare
  • ulei
  • 1 lingura de pesmet.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Ciuperci cu maioneza