Se spala vinetele si se curata din loc în loc(zebră),după care se taie felii groase si se oparesc cca.2-3 min.în apa sărată.
Cceapa se taie fidelută.roşiile şi ardeii felii.
Dupa ce s-au opărit,vinetele se pun la scurs,apoi într-o cratiţă destul de adanca,sau intr-un vas jena se pune putin ulei şi se asează în straturi:vinetele,ceapa,ardeii,usturoiul tocat,ultimul strat fiind de roşii. Se repetă straturile pana la terminarea ingredientelor.
Se sărează şi se piperează straturile de legume si se poate adăuga,după preferinţă,oregano şi putin busuioc,de preferinţă proaspăt si în cantitate mică.
Se bagă vasul la cuptor fara să se adauge apă si se lasă cca.30 min.pana scade zeama lăsată de legume iar roşiile se rumenesc uşor.
Dacă doriţi,cu 5 min.înainte de a opri focul puteţi rade telemea sărată,dar atunci,aveti grijă cu cantitatea de sare pusă pe legume.
Se serveşte rece,singură,sau alături de preparate din carne.
Este o mancare foarte uşoară şi foarte plăcută rece,mai ales acum,pe caniculă.
Bon apetit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii