autor:

nicole75

» » Aperitive

VINETE GRATINATE

Autor: nicole75 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicole75 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
4 vinete frumoase, 200 gr mozarella sau cascaval, 2 conserva rosii curatate si taiate marunt la 200 gr,2 catei de usturoi, 200 gr sunca presata,putin parmegiano razalit (branza italiana) busuioc, sare, ulei de masline, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele se taie pe latime sau lungime, dupa placere, se sareaza cu sare mare de bucatarie si se lasa intr-un strecurator vreo 30 minute, timp in care vinetele se inmoaie.

Usturoiul curatat se zdrobeste si se pune la prajit in putin ulei de masline dupa care se adauga conservele de rosii, putin busuioc, putine sare si piper dupa gust, se lasa sa fiarba la foc foarte incet pana scade apa de pe rosii si se face o pasta mai groasa.

Intr-o tava tefal cu putin ulei de masline se pun feliile de vinete pe rand si se prajesc pe fiecare parte, adaugam ulei de masline la fiecare tura cate putin caci vinetele absorb ulei si vor fi foarte grele la digestie daca punem mult ulei, prajite se pun pe prosop de hartie
aranjament: intr-o tava teflon se aseaza un rand de vinete, peste vinete se pune din compozitia de rosii cu busuioc si usturoi, peste se taie felii subtiri de sunca presata iar peste sunca felii subtiri de mozarella si operatia se repeta atat timp cat avem ingrediente iar deasupra sa ramana randul de mozarella, se mai presa deasupra parmegiano si se da la cuptor pentru aprox 25 minute, pana cand incepe mozarella sa devina maronie.

Incercati reteta si spuneti-mi parerea.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "VINETE GRATINATE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Vinete gratinate

Vinete gratinate

Vanata inainte de a o introduce in cuptor,o taiem felii,o presaram cu sare fina si o tinem pe servetel

4 voturi    8 comentarii
2h 15 min
Retete vegetariene
Vinete gratinate

Vinete gratinate

Se spala si se curata de coaja vanata. Se taie in felii de aproximativ 1 cm. Feliile se dau cu sare

2 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Imi place mult acest preparat...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete frumoase
  • 200 gr mozarella sau cascaval
  • 2 conserva rosii curatate si taiate marunt la 200 gr,2 catei de usturoi
  • 200 gr sunca presata,putin parmegiano razalit (branza italiana) busuioc
  • sare
  • ulei de masline
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nicole75
Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Crusta: Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin

15 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Prajitura  cu capsuni si branza proaspata

Prajitura cu capsuni si branza proaspata

Preparati macinati biscuitii si amestecati cu untul moale. Puneti film alimentar intr-o tava.

7 voturi    5 comentarii
40 min
Torturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place mult acest preparat...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci umplute cu pui si sunca